Nieuws

Afsluiters voor hoge werkdruk

Afsluiters voor hoge werkdruk; schuifafsluiters staal
Schuifafsluiter Staal

De DIN/EN stalen afsluiters in de drukklassen PN 40-500 van KSB vonden de afgelopen 150 jaar hun weg naar diverse, industriële installaties en energiecentrales in Europa. De fabrikant noemt een lange levensduur, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaarheid als belangrijkste specs.

Afsluiters voor hoge druk

De fabrikant garandeert levering van originele delen en service-activiteiten, zelfs voor afsluiters ouder dan 40 jaar. Het bedrijf kan ook complete samenstellen van afsluiters leveren met aandrijvingen om de vervanging van bestaande, ingelaste, hogedrukafsluiters in de installatie zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Klepafsluiters, type NORI

Afsluiter hoge druk
Nori

Klepafsluiter Nori voldoet aan DIN/EN en krijgt flenzen, laseinden of lasmoffen en een stopbuspakking. De gebruiker kan ook kiezen voor koolstofstaal en hittebestendige staallegeringen.

PN 25/40/63/160/250/320/500

DN 10 – 200

T[°C] ≥ -10 – ≤ +650

Schuifafsluiters, type STAAL

Afsluiters voor hoge werkdruk; schuifafsluiters staal
Schuifafsluiter Staal

Schuifafsluiter volgens DIN/EN met flens- of laseinden, met geschroefd deksel, huislasconstructie van gesmede delen, niet-roterende spindel en gedeelde schuif met flexibel gemonteerde schijven voor nauwkeurige uitlijning met de huiszittingen.

PN 40/63/100

DN 50 – 900

T[°C] ≥ -10 – ≤ +530

Schuifafsluiter, type AKG-A/AKGS-A

Afsluiters voor hoge werkdruk; Schuifafsluiter Type AKG
Schuifafsluiter, type AKG-A-AKGS-A

Deze schuifafsluiter voldoet aan DIN/EN en beschikt over flens- of laseinden, met zelfdichtend deksel, huislasconstructie van gesmede delen, niet-roterende spindel, dichtvlakken van het huis en de schuif gemaakt van slijtvast en corrosiebestendig stelliet, gedeelde schuif met flexibel gemonteerde schijven voor nauwkeurige uitlijning met de huiszittingen.

PN 63/160

DN 65 – 300

T[°C] ≥ -10 – ≤ +550

Schuifafsluiter, type ZTS

Afsluiters voor hoge werkdruk
Schuifafsluiter, type ZTS

Schuifafsluiter volgens DIN/EN of ANSI/ASME met laseinden, zelfdichtend deksel, huis van gesmede delen, dichtvlakken van het huis en de schuif gemaakt van slijtvast en corrosiebestendig stelliet. De gedeelde schuif met flexibel gemonteerde schijven zorgt voor nauwkeurige uitlijning met de huiszittingen.

PN ≤  600

DN 50 – 800 (2 – 32 inch)

T[°C] ≥ -10 – ≤ +650

Overdrukventiel, type UGS

Afsluiters voor hoge werkdruk; overdrukventiel
Overdrukventiel

Veerbelast overdrukventiel met of zonder breekplaat voor schuifafsluiters met een zelf dichtend deksel. Deze beschermt het afsluiterhuis tegen de gevolgen van een grote overdruk veroorzaakt door de verdamping van ingesloten condenswater bij doorwarming.

Samenstel

Afsluiters voor hoge werkdruk
Samenstel

Op de foto een voorbeeld van een klantspecifiek samenstel van twee hogedrukafsluiters (ZTS) compleet met omloopleidingen met de benodigde Nori klepafsluiters (double block & bleed-configuratie) en actuators. De fabrikant levert alle noodzakelijke beproevingen en (test)certificaten, zoals WPS/QPR, druk-, lek- en functietesten, MPT en/of LPT op de lasnaden. Door het aantal gouden lassen op de bouwplaats flink te reduceren, blijven er twee over. Dat verhoogt het kwaliteitsniveau van het samenstel. Die op zijn beurt veel tijdswinst en kostenbesparing oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.