Nieuws
Toekomstbestendige membraanafsluiters voor drinkwater

Het transport van drinkwater stelt hoge eisen aan het ontwerp en de gebruikte materialen van de afsluiters. De nieuwe serie afsluiters SISTO-16RGAMaxXX van SISTO Armaturen S.A. komt daar aan tegemoet. Ze beschikken over inwendige draadeinden, een roestvast stalen huis en een speciaal membraan voor drinkwater.

Membraanafsluiters voor drinkwater

De fabrikant vervaardigt het van rvs AISI 1.4409 dat zich leent voor drinkwater en over bestendigheid tegen gechloreerd water beschikt. Om het medium zuiver te houden, kent het ontwerp van het huis geen dode ruimtes. Dat maakt dat zich geen afzettingen in de afsluiter kunnen vormen. De bouwgrootten variëren van nominale diameters Rp ½” tot 3”.

Een ingekamerd en ondersteund membraan maximaliseert de levensduur en is ontworpen voor een druk van 16 bar. Gemaakt van hoogwaardig elastomeer (EPDM/W270) voldoet het aan de eisen van het Duitse Ministerie voor Milieu voor kunststof dat in contact komt met drinkwater (KTW-BWGL). Het temperatuurbereik van de afsluiters loopt van -10 °C tot + 90 °C. Daardoor leent de serie zich voor thermische desinfectie.

Omdat de draadspindels voor de bediening van de afsluiters niet met het medium in aanraking komen, verzekert de gebruiker zich van een soepele bediening, ook na jaren van gebruik. Een spindelbescherming voorkomt een mogelijke verontreiniging van buitenaf en geeft tegelijkertijd de positie van de afsluiter weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.