Nieuws

Kijk het PompNL webinar terug!

Heeft u het eerste webinar van PompNL ‘Renovatie van Rioolgemalen’ gemist? Geen zorgen! Via onderstaand formulier kunt u het webinar gratis terugkijken.

Veel kijkplezier!

Gasten
In dit webinar ontvangt hoofdredactrice Christien Nuboer als gast Jan Heuvel, businessunitmanager Nederland bij Gorman-Rupp Europe. Jan kan bogen op jarenlange ervaring in de rioleringsbranche bij leveranciers van pompen. Hij ziet dat vernieuwing volop kansen biedt op structurele verbeteringen. In dit webinar deelt hij zijn inzicht door verschillende mogelijkheden aan te reiken.

Meer over dit webinar
Het webinar ‘Renovatie van rioolgemalen, hoe pakken we dat aan?’ laat u zien welke oplossingen u hierbij allemaal kunt kiezen. En hoe aanpassing en vernieuwing van de pompgemalen tegelijkertijd de veiligheid en het onderhoudsgemak verbetert én de bedrijfskosten van rioolinstallaties reduceert.

In de strijd van klimaatadaptatie speelt het afkoppelen van de hemelwaterafvoer een belangrijke rol. Daarmee blijf het regenwater lokaal op de plek waar valt. Maar dat brengt ook een nadeel met zich mee. De vervuilingsgraad van de droogweerafvoer (DWA) ligt vele malen hoger. Daardoor spoelen riolen niet meer lekker door. Dat vereist niet alleen een andere dimensie van de leidingen maar ook een andere aanpak voor wat betreft de rioolpompgemalen.

7 juli 2020 webinar Renovatie van rioolgemalen

Daarnaast staan rioolbeheerders sowieso de komende jaren al voor een grote opgave van vernieuwing en herstel van het Nederlandse rioleringsstelsel. Die aanpassingen bieden aan de andere kant weer mooie kansen om pompgemalen adequaat te renoveren en te vernieuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.