Nieuws

130 jaar Pfeiffer Vacuüm

130 jaar Pfeiffer Vacuüm

Pfeiffer Vacuum viert haar 130 jaar bestaan. Al in 1958 ontwikkelde het bedrijf de turbomoleculaire pomp. ‘Een doorbraak in zijn vakgebied’.

130 jaar Pfeiffer

Oorspronkelijk richtte Arthur Pfeiffer zich in het begin (1890) vanuit het Duitse Wetzlar op geïsoleerde ontstekingsmechanismen voor gaslampen. Toen elektriciteit zijn intrede deed, stapte hij over op de vacuümtechnologie die voor dat proces nodig was. Hij ontdekte dat vacuüm in elke industrietak zijn nut bewees en richtte zich daarop.

Inmiddels gebruiken diverse klanten, waaronder ook instituten als voor high tech-oplossingen als het Max Planck Institute en Cern de vacuümoplossingen van Pfeiffer.

Bedrijven die kwaliteit zoeken, vallen terug op Pfeiffer en die maakt volgens eigen zeggen het gevraagde waar door continue innovatie.

Diverse toepassingen

Automotive componenten, smartphones, pacemakers tot aan textiel. In al die processen gebruiken ze vacuümtechnologie. Maar ook bij het maken van voedingsmiddelen of medicijnen. Het bedrijf levert complexe systemen maar ook eenvoudige componenten daarvoor. De range van hybride en magnetische turbopompen op basis van lucht bevat ondersteunende pompen, lekdetectors, meet- en regelapparatuur tot vacuümkamers en -systemen.

Duurzaamheid

Dr. Eric Taberlet, CEO van Pfeiffer Vacuum Technology AG: “Met onze duurzame producten en klantspecifieke vacuümoplossingen kunnen we vrijwel elke klant een oplossing bieden. We streven niet alleen bij onze productie naar duurzaamheid maar dat vormt ook het sleutelwoord in onze relaties met de klant. We nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om ons personeel maar ook naar de maatschappij toe. Dat vormt al 130 jaar ons motto.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.