Nieuws
Yokogawa en NTT Docomo Inc samen in besturen fabriek op afstand

Yokogawa tekende onlangs met NTT Docomo Inc. een Proof of Concept (PoC) om een een fabriekssysteem op afstand te kunnen besturen. Die besturing gebeurt met 5G, de cloud, Artificial Intelligence en andere technologieën.

Samen

De PoC omvat het gebruik van cloudgebaseerde Yokogawa Artificial Intelligence (AI) voor fabrieksbesturing en een 5G-communicatiemodule. De test vindt plaats bij een systeem dat het waterniveau van drie tanks op afstand regelt. De test moet aantonen hoe eenvoudig bedrijven in de chemische, olie- en andere procesindustrieën hun bestaande systemen kunnen aanpassen. Yokogawa gaat samen met Docomo op basis van de test de technologie verifiëren en optimaliseren.

Besturen fabriek op afstand

In een onderzoek dat Yokogawa vorige jaar in de procesindustrie uitvoerde, bleek dat 64 procent van de respondenten verwacht dat fabrieken in 2030 volledig autonoom zullen werken. Ze gaven ook aan dat autonome besturingsmechanismen die gebruikmaken van AI en andere technologieën en geen menselijke tussenkomst vereisen, steeds gebruikelijker zullen worden. Besturing van fabriekssystemen op afstand houdt wel een technologische uitdaging in. Namelijk, de vertraging in draadloze communicatie die optreedt tussen de cloud en apparatuur controllers.

De PoC onderzoekt of deze uitdaging kan worden opgelost. Inzet vormt Docomo’s snelle 5G-communicatienetwerk met grote capaciteit en lage latency, de Docomo Open Innovation Cloud®*2 en de Multi-access Edge Computing*3 (MEC).

Eerdere proef

Yokogawa rondde al een proef af met een autonoom besturingssysteem op basis van haar eigen AI-technologie. Dat controleerde met succes het waterpeil in een niveauregelsysteem met drie tanks. In de PoC zal Yokogawa tegen eind maart 2022 samenwerken met Docomo. Ze gaan daarvoor een demonstratieomgeving bouwen voor de cloudgebaseerde afstandsbediening van het waterniveau in een drie-tank-niveauregelsysteem met behulp van AI. Daarin zullen ze de communicatieprestaties tussen LTE en 5G vergelijken en evalueren.

Yokogawa

Kenji Hasegawa, vice-president en hoofd van het hoofdkantoor van Yokogawa Products: “Yokogawa speelt al lang een leidende rol in de ontwikkeling van besturingssystemen die de werking van fabrieksprocessen regelen en bewaken. We hebben de groei van een breed scala aan industrieën ondersteund. Met het oog op een toekomst waarin de industrie steeds meer ontwikkelt naar autonome operaties, promoten we IA2IA (Industrial Automation to Industrial Autonomy). Door de koppeling van 5G met de cloud, Yokogawa’s AI en appratuur controllers, geloven we dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van industriële autonomie. Daarbij worden systemen op afstand bestuurd en zijn ze zelfs volledig in staat om autonoom te werken. Samen met NTT Docomo zullen we werken aan het creëren van verdere waarde voor onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.