Nieuws

Axial Flow Valve op afstand afleesbaar

De Samson Axial Flow Valve werkt met een goed gelagerd en lichtlopend aandrijfmechanisme. Dit mechanisme in combinatie met de drukgecompenseerde kooiklep zorgt dat de roterende aandrijving ook bij hogere mediumdrukken relatief compact kan blijven.

Op afstand

Bij nieuwlevering wordt het dynamisch gedrag van het regelventiel in nieuwstaat via een zogenaamde, digitale fingerprint vastgelegd. Later kan de gebruiker die ook op afstand en tijdens bedrijf met de oorspronkelijk situatie vergelijken. Zo krijgt hij/zij een idee van de ‘gezondheid’ van het regelventiel.

Dankzij de roterende klepasbeweging voldoet het ventiel aan de hoogste uitstooteisen.

Axial Flow Valve op afstand afleesbaar

Axial Flow Valve

Samson produceert de aandrijving, het regelventiel alsook de positioner van de Axial Flow Valve in eigen huis. De positioner krijgt sensoren en een state-of-the-art ventieldiagnose. Dit garandeert een betrouwbare werking en diagnose. Bovendien garandeert dat een eenduidige productverantwoordelijkheid

Kenmerken

Naast een hoge Cv-waarde noemt Samson de TSO-afdichting, de goede regelnauwkeurigheid en snelle looptijden. Verder beschikt de klep over een anti-cavitatie trim, een lage geluidsproductie en beidt hij veel verschillende klepkarakteristieken.

Hij is bi-directioneel en leent zich voor toepassing in gas- en waterdistributienetten, als Fpso Choke Valves, compressor Anti-Surge Valves en quick Shut off Safety Valves Hipps.

Samson neemt ook deel aan Achema Pulse in juni 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.