Nieuws

World Food Day vraagt extra aandacht voor eten

World Food Day vraagt extra aandacht voor eten

Rondom World Food Day vinden er allerlei activiteiten plaats, waaronder een tv-show. In PompNL nr. 5 2020 die over ruim een week op de mat van abonnees valt, besteden we ook aandacht aan diverse pompverhalen in de voedingsmiddelensector.

World Food Day

Met de World Food Day vraagt organisator United Nation Organisation’s Food and Agriculture Association (FAO)Doel aandacht voor de wereldwijde discrepantie; van honger tot aan obesitas.

In 2020 luidt het thema: ‘Groei, voeden, duurzaam. Samen. Onze activiteiten vormen onze toekomst.’

In Nederland steunen het ministerie van landbouw en buitenlandse zaken alle initiatieven rondom het thema. Maar ook een instantie als het visbureau stelt een speciale dag in en maakt opnamen bij onder andere een visafslag om bewustzijn bij consumenten te kweken.

Extra aandacht

Toevallig besteden we in nr. 5 van PompNL de laatste jaren ook aandacht aan food&beverage. Deze keer gaat het over bier en kijken we bij twee ‘bakkerijen’. En weet u wat kiploopvoetjes zijn. Wel iets om over na te denken. Onze voorouders aten altijd alles van wat ze slachtten. Wij willen het vooral clean op ons bord. Maar de Aziaten denken daar kennelijk iets anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.