Nieuws
Vakbeurs M+R naast Solids en Pumps & Valves in Rotterdam

De internationale beursorganisator Easyfairs lanceert op 6 & 7 oktober 2021 een nieuwe beurstitel naast Pumps & Valves en Solids in Rotterdam Ahoy. Vakbeurs M+R, Measurement & Regulating staat volledig in het teken van procesinstrumentatie en automatisering.

Vakbeurs M+R

Michiel Schröder, event manager Processing bij Easyfairs, legt uit: “M+R is een bewezen concept in België. Het sluit qua thema en technieken naadloos aan bij de doelgroepen en 250 exposanten van Pumps & Valves en Solids. De uitdagingen voor de technische professional in de procesindustrie vormen steeds vaker het digitaliseren van productieprocessen om meer autonoom te kunnen werken. Slimme sensoren helpen die doelstelling behalen. Op M+R vindt men deze technologieën.”

P&V in Rotterdam Ahoy

Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vindt volgend jaar voor de zesde keer gelijktijdig met Solids plaats in Rotterdam Ahoy. Schröder: “Met de toevoeging van vakbeurs M+R krijgt ook procesinstrumentatie een eigen gezicht.”

M+R richt zich specifiek op technische professionals in Nederland die zich oriënteren op nieuwe kansen voor procesoptimalisatie met meet- en regelinstrumentatie. Schröder: “Beide proceswerelden vullen elkaar aan en kunnen van elkaar leren. Meten en analyseren spelen bij beide werelden een belangrijke rol.”

Instrumentatie verdiept

De belangstelling voor procesinstrumentatie bleek tijdens de 2019-editie van Pumps & Valves al groot. Circa 3.000 bezoekers uit de olie- en gas-, (petro)chemie, metaal-, voedingsmiddelen- en watersector bezochten dit evenement. Schröder: “Tijdens de vorige editie lanceerden we de Instrumentation Area als verbindende straat tussen de Pumps&Valves en Solids. Het bleek meteen een grote publiekstrekker en bevestigde het belang van deze aanvulling.”

Exposant Rob Smulder, Manager Business Development van Vega Nederland: “Onze deelname in 2019 was een groot succes! We voerden gesprekken met A-spelers uit alle takken van de industrie. Denk hierbij aan bouwstoffen, kunststoffen, afval- en drinkwater maar ook de petrochemische industrie. Ook in 2021 nemen we weer deel en zullen we naast de klassieke systemen sterk inzetten op draadloze niveaumetingen.”

Assets slimmer maken

Thema`s als industriële automatisering en autonomie maar ook de digitale transformatie van productieprocessen om deze te optimaliseren staan tijdens M+R centraal. De exposanten van M+R zijn actief op het gebied van procesinstrumentatie: niveaumeters, flowmeters, analytische instrumentatie, temperatuursensoren, druksensoren, lasersensoren, gasmeters, elektrische apparatuur, datahardware, datasoftware, datadisplaysystemen, dataloggers en recorders en testsoft- en hardware. Dit geldt ook voor het kennisprogramma van M+R. In het theater komen onderwerpen als cyberveiligheid, cloud analyses, bigdata en kunstmatige intelligentie ruimschoots aan bod. Schröder: “De bezoeker krijgt antwoord op de vraag hoe hij/zij assets ‘slimmer’ kan maken.”

Praktische informatie

Op 6 & 7 oktober 2021 vormen Pumps & Valves, Solids en M+R het grootste processingevenement van de Benelux in Rotterdam Ahoy. Bezoekers uit de vloeibare en droge industrie oriënteren zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. Alle drie de beurzen vormen samen een geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.