Nieuws

Winnaars vijfde Prins Friso Ingenieursprijs

Winnaars vijfde Prins Friso Ingenieursprijs

Op de Dag van de ingenieur 18 maart 2019 won Dr. ing. Maja Rudinac-Voorneveld de vijfde Prins Friso Ingenieursprijs. Ing. Eelco Osse sleepte de publieksprijs in de wacht.

Winnaar

Rudinac ontwikkelde Lea (Lean Empowering Assistent), een robot in de vorm van een rollator. De robot gebruikt sensoren en camera’s om het lopen te stabiliseren en te vergemakkelijken, data te meten en obstakels te vermijden. In zorginstellingen kan Lea een stukje van de taken van het schaarse personeel overnemen. Vandaar dat Rudinac de vijfde Prins Friso Ingenieursprijs kreeg uitgereikt.

Publieksprijs

Ing. Eelco Osse overtuigde het publiek met diverse uitvindingen van innovatieve machines ten behoeve van een schoner milieu, circulaire economie en hernieuwbare bronnen. Hij gaat vraaggericht te werk en zet zijn kennis in voor diverse vraagstukken: van het innovatief recyclen van spuitbussen tot het ontwerpen van landbouwmachines.

Dr. ir. ing. Almer van der Stoel werd runner-up. Hij ontwerpt en produceert innovatieve producten en toepassingen voor ondergronds bouwen. Hij zet zich in van ontwerp en uitvoering tot het creëren van nieuwe materialen op basis van het milieuvriendelijke bamboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.