Nieuws
I/O-oplossingen met Profinet S2 System Redundantie

Turck presenteert op de Hannover Messe de Tben-L5-8IOL. Volgens het bedrijf de eerste fieldbusmodule met Profinet S2 systeemredundantie.

I/O-oplossingen

De IO-Link master met IP67 protectie ondersteunt Profinet-redundantie, van belang voor procesautomatisering. Door een upgrade kan de I/O module een via een single connection met twee controllers communiceren: de eerste en een backup. Zo beheert de mastermodule bestaande IO-Link devices als positioner, afsluiterblokken, I/O hubs en sensoren.

Profinet S2

Turck zal in de loop van het jaar andere multiprotocol devices zoals de IP67 block I/O modules van dezelfde series maar ook de I/O systemen voor de controler van de FEN20, BL20 en excom-series ook voorzien van Profinet S2 systeemredundantie. In feite levert het bedrijf het vanaf dan standaard op zijn hele portfolio.

Volgende week op Hannover Messe toont het bedrijf ook de nieuwe druksensoren van de PS+ Series. Die vormen de eerste van een modulaire vloeistofsensor met intuïtieve bediening. Overigens ontving het bedrijf er al een iF Design Award voor.

Eenvoudig gebruik

Vooral de vereenvoudigde ingebruikstelling speelt daarbij een belangrijke rol. Na verbinding registreert het systeem meteen of de controller een PNP, NPN, stroom of voltagesignaal nodig heeft. Via het display ziet de operator meteen de instructies die hij nog moet uitvoeren. Een beveiliging beschermt tegen ongewenst gebruik. Een seal beschermt tegen vocht en vuil tot IP6K7K, IP6K7 en P6K9K.

Maar ook de 340° draaibare sensorknop vergemakkelijkt gebruik.

Het bedrijf zal binnenkort ook nog temperatuur- en stroommeting toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.