Nieuws

Weir Minerals presenteert drie Lewis® pompen

Weir Minerals presenteert drie Lewis® pompen

Weir Minerals introduceerde eind februari 2020 drie nieuwe Lewis-pompen. De Lewis® VL Axial Pompen, de Lewis® Horizontal Process Pompen en de Lewis® Vertical High Pressure Molten Salt Pompen combineren efficiënte engineering met een langere standtijd. Dat laatste door het materiaal nikkel-chroomlegering.

Drie Lewis pompen

De Lewis-pompen bewijzen vooral dienst in de corrosieve omgeving van de zwavel- en fosforproductie. Het ontwerp van de drie pompen moet een maximale levensduur in dat soort zware omstandigheden garanderen. Zonder de prestatie geweld aan te doen bevattend e pompen minder componenten om onderhoud te vereenvoudigen.

“Hoewel voor drie heel verschillende toepassingen gingen we bij het ontwerp uit van dezelfde ontwerpprincipes: gebruikmaken van voordelen in materiaaltechnologie, complexiteit verminderen en ons flexibiliteit bieden om alle klantwensen te honoreren,” legt productmanager Jerry Ernsky uit.

Dat impliceert dat ontwerpen in samenwerking met de klant gebeurt.

Horizontale procespomp

Allereerst de horizontale procespomp. Die combineert een hoge corrosieweerstand met robuustheid en efficiency. Weir Minerals noemt het eenvoudige onderhoud vergelijkbaar met centrifugaalpompen. De eenfasige, horizontale procespomp vult de Lewis-serie verticale pompen en kleppen aan en leent zich voor zure processen als die van kunstmest.

Axiale flowpomp

De axiale flowpomp leent zich voor corrosieve, chemische processen die zich ook nog kenmerken door hoge temperaturen. Denk aan kristallisatie- en verdampingsprocessen.

Hij kenmerkt zich door flexibiliteit en eenvoudig onderhoud. Dat gebeurt volgens het ‘back pull-out’-principe waarbij het mechanische deel kan bereiken zonder het natte gedeelte te hoeven demonteren. De capaciteit bedraagt 13.628m3/h in combinatie met 83Mpa druk en een opvoerhoogte tot 12m.

Verticale hoge-drukpomp

De verticale hoge-drukpomp voor vloeibaar zout moet vooral de solarindustrie aanspreken.

De meerfasige verticale turbinepomp is met name bestand tegen de hoge drukken en temperaturen waarmee die sector zich mee bezighoudt.

Hij kan worden uitgebreid van 3 naar 14 fasen, beschikt over een geïntegreerde thermische barrière, een speciale asbescherming en een lage NPSH in de eerste fase.

De fabrikant levert naar wens lucht of watergekoelde lagers. De pompen gaan tot 701m, temperaturen tot 593°C en 10.3Mpa druk. Ook deze lenen zich voor de uitdagingen waarvoor hernieuwbare energiebedrijven staan, aldus Ernsky.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.