Nieuws

Afvalwaterpompen met efficiënte hydrauliek

Afvalwaterpompen met efficiënte hydrauliek

KSB introduceert een nieuwe reeks dompelpompen van de pompserie Amarex. Ze kunnen media met langvezelige of vaste bestanddelen, gashoudende media, slib, tapwater alsook vuilwater verpompen. De fabrikant voorziet ze van vrijstroomwaaiers (Fmax) of de nieuwe open tweekanaalwaaier D-max.

Afvalwaterpompen

De nieuwe Amarex-pompen lenen zich voor afvalwater- en slibbehandeling en het transport van regenwater. De klant kan zo kiezen of hij een kleine hoeveelheid afvalwater met een grote(re) opvoerhoogte of een grote(re) hoeveelheid met een geringe(re) opvoerhoogte wil verpompen. De fabrikant levert bij de Dmax-uitvoering optioneel een zogenoemde D-flector. Die beschermt tegen verstopping door vochtige doekjes. Verschillende materiaalvarianten en varianten aan mechanische asafdichtingen garanderen dat de gebruiker diverse corrosieve en abrasieve media kan verpompen.

Efficiënte hydrauliek

De verstoppingsbestendige constructie van de waaiers verlagen volgens de fabrikant de onderhoudskosten ten opzichte van gebruikelijke uitvoeringen. Het hoge hydraulische rendement van de pompen in combinatie met de hoog efficiënte elektromotoren (IE3) zorgt voor lage stroomkosten tijdens bedrijf. De maximale opvoerhoogte van de pompserie ligt bij 42 meter en de maximale capaciteit bedraagt 320 m3/h.

De ontwikkelaars beogen met het ontwerp een lange levensduur. Daarvoor zorgen een royaal gedimensioneerde aandrijfmotor, de robuuste rollagers en een as van corrosiebestendig roestvast staal.

Duurzaam

Een milieuvriendelijke, niet toxische olievulling verzekert een duurzame smering van de mechanische asafdichting. De inbouw in de pompput gebeurt via een voetbocht. Een ruime keuze aan adapterklauwen maakt gebruik van voetbochten van andere producenten mogelijk. De afdichting tussen voetbocht en persflenzen van de pomp zit in een nieuw ontwikkelde U-profielring die waterdicht- en duurzaamheid garandeert. Voor het plaatsen van de pomp op de voetbocht, kan de gebruiker kiezen tussen een beugel- of draadgeleiding dan wel geleiding met een of twee geleiderails.

De pompconstructie vereenvoudigt onderhoud en aan het eind van hun levenscyclus zijn nagenoeg alle verwerkte onderdelen te scheiden en te recyclen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.