Nieuws
Dubbelexcentrische vlinderklep voor hogere temperatuur- en drukvereisten

Afsluiterspecialist Gemü ontwikkelde de serie Gemü R470 Tugela in de waferuitvoering met een nominale breedte van DN 50 tot DN 600.

Vlinderklep

De vlinderklep Tugela onderscheidt zich met name door de dubbelexcentrische constructie. De zogenaamde ‘high performance’-vlinderklep leent zich voor een druk van maximaal 40 bar of een temperatuur van maximaal 230 °C. De klepring komt bij het openen direct uit de pakkinghouder. Dat vermindert slijtage en verhoogt de levensduur. Met de borgschroef op de aandrijfflens kan de gebruiker de pakkingbus op de op een koolstofkous gelagerde as rechtstreeks aanhalen. Dat betekent dat de vlinderklep in gemonteerde staat onderhouden kan worden.

Dubbelexcentrisch

De constructie van vlinderkleppen kent drie standaarduitvoeringen. Bij de centrische uitvoering, de serie Gemü Victoria ligt het draaipunt in het midden van de houderunit. Dat betekent dat de hoofdafdichting onderbroken wordt door de as.
Bij de enkelexcentrische constructie verplaatst de fabrikant de hoofdafdichting naar de aandrijvende as. Zo wordt de gehele 360°-afdichting niet onderbroken.
Bij de dubbelexcentrische uitvoering is daarnaast als tweede excentriek de aandrijvende as nog uit de pijpleidingas verplaatst. Het midden van de as verschuift dan iets ten opzichte van het midden van de pijpleiding.

Hogere temperatuur- en drukvereisten

De asuitblaasbeveiliging, dient als extra veiligheidsmaatregel. Het geoptimaliseerde kogelvormige schijfontwerp genereert een verbeterde afdichting. Een antistatische veer maakt hem geschikt voor gebruik in een Atex-omgeving. De TFM–zittingring zorgt dat hij bestand is tegen verbrossing en geschikt voor toepassing in een breed temperatuurbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.