Nieuws

Vesta Terminal krijgt 150.000m³ extra opslag

Vesta Terminal Antwerp groeit met 150.000m³ opslag vliegtuigbrandstof

De Nederlandse groep Vesta Terminals breidt haar Antwerpse vestiging uit met 150.000 m³ opslagruimte. Het bedrijf wil met de investering beter inspelen op de grote vraag naar vliegtuigbrandstof. Met pijpleidingen is er verbinding met de luchthavens. 

Vesta Terminal Antwerp

Vesta Terminals BV breidt in Antwerpen uit met 150.000 m³ opslagruimte voor (bio)vliegtuigbrandstof, gasolie of diesel. Daarmee komt de totale capaciteit van Vesta Terminal Antwerpen NV op bijna 950.000m³. 

De uitbreiding bestaat uit vijf nieuwe tanks van elk 30.000m³.

Vliegtuigbrandstof

Er komen speciale pijpleidingsystemen voor (bio)vliegtuigbrandstof om aan de productkwaliteitseisen te voldoen. De capaciteit zal worden aangesloten op de steigers en het CEPS-pijpleidingsysteem, dat de terminal verbindt met de meeste grote luchthavens in West- en Noordwest-Europa.

“Om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen voor vliegtuigbrandstof, beantwoordt de nieuwe investering aan de nieuwste gezondheids-, veiligheids- en milieunormen en omvat ze investeringen in waterafvoer- en (meervoudige) filtersystemen, systemen voor additieven en ronde pompsystemen.”

Meer opslagcapaciteit

De Antwerpse Vesta-terminal is een ‘make and break-bulklocatie’ voor vloeibare brandstoffen en kan de grootste productentankers aan. “Het Europese aanbod van vliegtuigbrandstoffen staat onder toenemende druk”, weet het bedrijf in een mededeling. “Enerzijds door de groeiende vraag en anderzijds door logistieke beperkingen. Met meer opslagcapaciteit moeten we aan die vraag kunnen voldoen. Tanks en pijpleidingsinfrastructuur krijgen maximale flexibiliteit om verschillende kwaliteiten en producten tegelijkertijd op te slaan en te behandelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.