Nieuws

Duurzaamheid chemische industrie in kaart

De vernieuwde website www.responsiblecare.nl toont de bijdrage van de sector aan bij de 17 duurzaamheidsdoelen die zijn opgesteld door de Verenigde naties. Daarnaast biedt de site best practices en data over milieu- en veiligheidsprestaties van de sector.

Duurzaamheid in kaart

De Verenigde Naties heeft 17 SDG’s (Sustainable Development Goals) vastgesteld met als doeljaar 2030. Op initiatief van de VNCI maakt de chemie in Nederland via de website duidelijk waar zij staat.

“Zo proberen we ook het vooruit denken in de sector te bevorderen. We willen, mede op basis van de gegevens die we jaarlijks ophalen bij onze leden, meer vooruitzicht geven op welke duurzaamheidsresultaten haalbaar zijn. Zo kunnen we niet alleen onze leden maar ook de buitenwereld laten zien waar we als sector naartoe willen”, aldus senior beleidsmedewerker Responsible Care en Duurzaamheid Sjoerd Looijs.

Drie duurzame actielijnen

Op de website koppelt de VNCI de SDG’s aan de drie duurzame actielijnen die ze samen met haar leden opstelde: ‘Low carbon economy’, ‘Minimale impact op mens en milieu’ en ‘Bijdrage aan welzijn en welvaart’. Looijs: “Zo leggen we als sector de link naar de SDG’s en laten we zien wat onze bijdrage aan verduurzaming is.”

Best practices en stakeholderdialoog

Ook nieuw zijn de best practices op het gebied van duurzaamheid die de website presenteert. Looijs: “De chemiesector heeft zoveel goede voorbeelden. Door ze hier te bundelen, leggen we er nog meer de nadruk op. We laten ermee zien dat we als sector niet zo defensief zijn als de buitenwereld vaak denkt. Maar we zouden bijvoorbeeld ook het percentage vrouwen in seniorposities kunnen laten zien. Een onderwerp dat sterk leeft,” aldus Looijs. “

Op woensdag 22 mei organiseert de VNCI in Amsterdam een stakeholderdialoog over de drie duurzame actielijnen en de samenhang met de SDG’s. U kunt u hier opgeven voor deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.