Nieuws

Veiligheidstrainingen voor offshore

Veiligheidstrainingen voor offshore

Rick Parish lanceerde onlangs met zijn bedrijf Aquarius Global een nieuw mobiel systeem voor veiligheidstraining. Mobile Offshore Safety Training (MOST) ontwikkelde het Insitu-systeem dat werkt met de nieuwste technologieën, simulaties, geavanceerde technieken en procedures. 

Offshore

Het systeem voor veiligheidstraining leidt al het personeel dat op olieplatforms, boorplatforms en boordekken werkt op in een breed scala aan veiligheidstrainingen voor noodsituaties, zowel offshore als onshore. Het biedt ook veiligheidstraining voor het transport van personeel tussen de offshore- en onshore-installaties. Het bereidt het personeel voor op een reeks noodscenario’s, variërend van helikopters op het water, overlevingsmodus op zee tot het inzetten en falen van reddingsvlotten.

Met het modulaire trainingsplatform kan het bedrijf configuratie volgens de specifieke eisen van de klant bouwen. Van een faciliteit voor basistraining tot een meer geavanceerde full-scale optie. De trainingsplatforms kunnen zo nodig ook speciale klaslokalen bevatten met een combinatie van Opito-trainingsscenario’s (de standaard van de Offshore Petroleum Industry Training Organisation).

Trainingscentrum

In het trainingscentrum bevindt zich een verwarmd zwembad van 10 meter, compleet met een systeem voor Helicopter Underwater Escape Training en een helikopterlier-simulator

Maar de leerling kan ook de trainingsmodule gericht op reddingsboten of de module Brandblusser en Zelfredding volgen. Verder beschikt het bedrijf over onderhoudsfaciliteiten voor apparatuur, van zwembadpompen, verwarming- tot aan filtratieapparatuur.

Het modulaire systeem van Insitu voorziet door (de)montage ook in snelle implementatie met gespecialiseerde trainingsteams overal ter wereld. En volledig schaalbaar, van een klein systeem van drie pods tot een meer geavanceerde optie van 10 pods, geschikt voor elke noodscenario op een offshore olieplatform of booreiland.

Veiligheidstraining

Rick Parish : “Trainen, leren, oefenen. Trainen, leren, oefenen. Die essentiële woorden kunnen het verschil maken in offshore veiligheidstrainingen en kunnen op een dag vele levens redden. De vaak drijvende constructie op zee met explosieve en brandbare stoffen en machines onder druk maakt de werkomgeving van de olie- en gasindustrie gevaarlijk. Wanneer er zich een ernstig incident voordoet, zoals brand, een explosie of calamiteit, verandert de ruimte snel. De gegeven veiligheidstraining moet die dynamiek weerspiegelen en het personeel voorbereiden op alle eventualiteiten en gevolgen.”

Parish vervolgt: “Het nieuwe Insitu-systeem voor veiligheidstraining biedt klanten een echt veelzijdig mobiel systeem voor veiligheidstraining. We bedachten en ontworpen het op basis van onze ervaring gedurende 27 jaar en onze kennis van de olie- en gasindustrie.”

Insitu staat binnen drie maanden overal ter wereld, geconfigureerd volgens de vereisten van de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.