Nieuws
Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met QR-code

Eaton kondigde onlangs aan dat per direct alle nieuwe door Eaton gebouwde Systeem 55-groepenkasten een sticker met een unieke QR-code krijgen. Die leidt naar de relevante verificatiedocumenten. Installateurs en gebruikers kunnen met app en QR-code snel en makkelijk de kwaliteit, veiligheid en herkomst van groepenkast controleren.

Systeem 55-groepenkast

Met de Eaton Asset Manager mobiele app kunnen installateurs, gebouweigenaren en eindgebruikers via de QR-code controleren of Eaton de voorbedrade Systeem 55-groepenkast zelf assembleerde. Dat garandeert namelijk dat hij voldoet aan de productnorm en bijbehorende veiligheidseisen.

De groei in online verkoop van groepenkasten vereist voor installateurs, gebouweigenaren en gebruikers dat ze de herkomst en kwaliteit van een groepenkast kunnen verifiëren. Niet alle aanbieders van voorbedrade groepenkasten bieden de processen en mogelijkheden om te controleren of ze op een conforme (volgens norm NEN-EN-IEC 61439-3) en veilige manier zijn geassembleerd.

Herleidbaar en verifieerbaar

“Weten wie een voorbedrade groepenkast samengestelde, is belangrijk omdat de assemblage van het product aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de betrouwbaarheid en veiligheid van de groepenkast”, zegt Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton. “Bovendien moeten het ontwerp en de configuratie voldoen aan specifieke eisen uit norm NEN-EN-IEC 61439-3. Het bedrijf dat een groepenkast samenbouwt, beschouwt de norm als de fabrikant van de verdeler. Dat maakt hem/haar verantwoordelijk voor het ontwerp. Wij stellen de voorbedrade Systeem 55-groepenkasten samen onder strenge procescontroles die ervoor zorgen dat ze aan deze eisen voldoen. De groepenkasten zijn geverifieerd en gecertificeerd.”

Tijdens de assemblage van voorbedrade Systeem 55-groepenkasten voegt het bedrijf aan elke groepenkast een unieke QR-code toe. Dit geldt zowel voor standaard als klantspecifieke kasten. De gebruiker scant en controleert die later met de nieuwe app Eaton Asset Manager. Daarnaast krijgt men bij standaard groepenkasten toegang tot alle relevante configuratie- en verificatiedocumenten plus productinformatie, montagehandleidingen en installatiegidsen die specifiek zijn voor elke groepenkast.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.