Nieuws
Eurocorr circulariteit

De 43ste editie van Eurocorr het jaarlijkse corrosiecongres door de European Federation of Corrosion (EFC) (efcweb.org ) trok meer dan duizend internationale deelnemers uit de academische en industriële wereld naar Brussel.

Veel belangstellenden voor circulariteit op Eurocorr

Eurocorr

Het Eurocorr-congres, van 27 tot 31 augustus 2023 in Square in Brussel brengt wetenschappers en industrie samen vanuit alle hoeken van de wereld. De deelnemers buigen zich over het voorspellen en de preventie van corrosie van alle metalen. Vooral de terugkeer van de Chinezen en Japanners (top10 aanwezigen) na de coronaperiode onder de 1.000 aanwezigen viel op. De organisatie van Eurocorr2023 lag in de gezamenlijke handen van de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Metalen (VOM), de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de Universiteit van Mons (UMons) en Materia Nova.

Circulair

Het thema van het congres was ‘Driving corrosion prediction and protection towards a circular economy.’ Het congres stond in het teken van het stimuleren van corrosievoorspelling en -bescherming in de circulaire economie. Tal van onderwerpen kwamen aan bod, zoals metaaldegradatie in contact met waterstof. Er was veel aandacht voor de rol van corrosie in de groene industrie, zoals de recyclage en het 3D-printen van metalen, de rol van metalen in de energietransitie (windmolens, batterijen, waterstofopslag en -transport, nieuwe nucleaire centrales), de opslag van waterstof en CO2-vrije productie. Op Eurocorr2023 stonden onder meer datacaptatie en artificiële intelligentie centraal om het gedrag van corrosie te voorspellen op basis van modellen, AI en machine learning.

Netwerkmoment

Eurocorr2023 was ook een belangrijk netwerkmoment voor de European Federation of Corrosion (EFC). Zij kwamen samen in zo’n 40 werkgroepen over onder meer microbiële, galvanische, atmosferische corrosie en organische deklagen. In totaal passeerden 600 actuele topics de revue en presenteerden bedrijven diverse innovaties. Van nieuwe sensoren, drones, lekdetectoren tot aan softwareprogramma’s. Volgend jaar in 2024 vindt het Europees corrosiecongres plaats in Parijs en wel van 1 tot 5 september. Het Centre Français de l’Anticorrosion (CEFRACOR) zal het jaarlijkse evenement organiseren in het Palais des Congrès de Paris, op loopafstand van de Arc de Triomphe.

Het volledige verslag van Eurocorr leest u in de volgende PompNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.