Nieuws
Bosch in Nederland bundelt krachten op nieuwe locatie in Eindhoven

Om optimaal gebruik te maken van elkaars ervaring en kennis bundelen een aantal divisies van Bosch in Nederland hun krachten op een nieuwe, gezamenlijke locatie in Eindhoven. Vanaf de tweede helft 2025 zullen Bosch Rexroth, Bosch Security Systems, ItoM (Ideas to the Market), Robert Bosch B.V. en Robert Bosch Investment werken in Gebouw TX op Strijp-T in Eindhoven, een voormalige machinefabriek. Bosch in Nederland en GEVA Vastgoed B.V. ondertekenden daartoe onlangs een huurovereenkomst.

Krachtenbundeling

“Bosch blijft investeren in de toekomst en de medewerkers. Door meerdere divisies in een hightech omgeving samen te brengen, stimuleren we de onderlinge samenwerking. Daarnaast biedt ook de nabijheid van onderwijs- en kennisinstellingen extra kansen,” zegt Patrick Incoletti, directeur Bosch Benelux. “De aanwezigheid van Bosch past volledig binnen het model van Strijp-T waarin Make-Create-Innovate centraal staat.”

Inspirerende werkomgeving in duurzaam gebouw

De nieuwe locatie voorziet in product- en softwareontwikkeling, systeemontwikkeling, laboratoria, klantenservice en logistiek, demonstratie- en trainingruimten en kantoren voor verkoop en administratieve functies. Vanaf de tweede helft van 2025 komen hier ongeveer 600 Bosch-medewerkers te zitten.

Locatie Eindhoven

Bosch in Nederland bundelt krachten op nieuwe locatie in Eindhoven

“Gebouw TX op Strijp-T in Eindhoven betreft een voormalige machinefabriek en leverde machines voor de productie van onder andere televisies en röntgenapparatuur. De 270 meter lange en 67,5 meter brede fabriek ondergaat momenteel een transformatie tot een modern en energiezuinig bedrijfsgebouw met respect voor de historie en architectonische waarde”, licht Boudie Hoogedeure van Geva Vastgoed B.V. toe. Het al verduurzaamde gebouw voldoet na de ombouw aan alle energienormen en krijgt de Groenverklaring van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bosch Nederland

Naast Eindhoven zitten er locaties van Bosch in Tilburg (Bosch Transmission Technologie), Deventer (Nefit Bosch), Breda (Bosch Power Tools), Nieuwegein en Berkel & Rodenrijs (Bosch Energy en Building Solutions), Hoofddorp (BSH Huishoudapparaten), Haarlem (Bosch Rexroth )en Enschede (ItoM). Nederland telt ongeveer 3.050 medew

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.