Nieuws

Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux
Vlnr. Roderik Hol en Peter Ordelmans (directie Typhoon), Robert Timmer (algemeen directeur Indutrade Benelux) en Leo van Diemen (financieel directeur Indutrade Benelux)

Op 15 februari 2021 sloot specialist in meng- en roertechniek Typhoon zich aan bij Indutrade Benelux.

Typhoon

Typhoon startte in 1946 onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon). Het bedrijf nam al snel roerwerken in serieproductie en koppelde daar de naam Typhoon aan. Inmiddels werkt het op drie locaties in drie landen: Nederland, België en Duitsland. Er werken 22 medewerkers. Het bedrijf verwierf in de loop der jaren een sterke markpositie in de Benelux en exportactiviteiten naar alle continenten. In 2005 namen Peter Ordelmans en Roderik Hol het meng- en roertechniekbedrijf over. Zij dragen het bedrijf nu over aan Indutrade maar blijven erbij betrokken voor toekomstige ontwikkelingen.

Complexe installaties

De systemen variëren van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties. Klanten mengen grondstoffen en producten in de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. De systemen kunnen producten en grondstoffen homogeniseren, suspenderen, dispergeren en emulgeren.

Certificering

Om het juiste kwaliteitsniveau te garanderen en te voldoen aan verplichte eisen, certificeerde de fabrikant zich volgens ISO9001: 2015. Het levert haar producten in overeenstemming met de Europese machinerichtlijn 2006/42/EG en indien van toepassing de Atex-richtlijn. Het implementeert klantspecifiek Haccp-, GMP-, FDA- en Ehedg-voorschriften in de ontwerpen.

Optimale procesinrichting

De adviseurs denken mee en zetten hun kennis in om tot een optimale procesinrichting te komen. Dit ongeacht de aard en eigenschappen van de te mengen of te roeren stoffen. Ze starten met een analyse van de bestaande situatie en het nauwkeurig bepalen van de procesvoorwaarden en de gewenste resultaten. Daarna komt in samenspraak met de klant een passende procesinrichting tot stand. Hierbij ontwerpt, construeert en implementeert het bedrijf de meest geschikte systemen.

Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Proefruimte

De klant kan hierna in de proefruimte nieuwe recepturen laten testen en verifiëren op basis van een representatief systeem. Vervolgens onderbouwt een opgeschaald systeem de productiestart. Om de kwaliteitsketen compleet te maken, beschikt de fabrikant over een technische buitendienst voor montage, onderhoud en reparaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.