Nieuws

Twee nieuwe partners voor Slimme Sluis Eefde

Twee nieuwe partners voor Slimme Sluis Eefde

Al enige tijd werken zes partijen samen in een proeftuin Smart Maintenance bij Sluis Eefde. Onlangs sloten ook Spie en BAM zich aan.

Partners

Dit voorjaar startten RWS, Mobilis, EnergQ, ifm electronic, C-Cube, Ke-works, Universiteit Twente en Stichting World Class Maintenance hun activiteiten. Na een verkennend overleg sluiten nu ook Spie en BAM zich aan bij de Proeftuin, looptijd tot eind 2019 voor nog meer integrale aanpak. Inmiddels vormt ook het nabijgelegen gemaal een onderdeel van de Proeftuin. De deelnemende partijen dragen nieuwe technieken en toepassingen rondom ‘Smart Maintenance’ aan om de prestatie en de betrouwbaarheid van de sluis te verbeteren en het onderhoud efficiënter te maken.

Slimme sluis

Scada-data (Supervisory Control And Data Acquisition) dient het inzicht voor onderhoud te verhogen. Het registreert alle bewegingen en handelingen op en rond de sluis ter ondersteuning van conditiemonitoring. Afwijkingen kunnen een aanwijzing vormen voor, vaak nog onzichtbare, gebreken. Rijkswaterstaat werkt hard aan de ontsluiting van de data via ODS (Object Data Services).

De data betreffen energiemonitoring, corrosievorming, trillinganalyse en oliekwaliteit.

Open data

Deelnemende partijen spraken al in het begin af dat ze ‘open data’ hanteren. Dat betekent dat alle projectpartijen kunnen beschikken over verkregen inzichten maar ook onderliggende data openlijk delen. De ambitie is zelfs dat data open wordt gesteld voor de hele markt. Dat versnelt en vereenvoudigt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, denken ze.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.