Nieuws
Bezoek CEO Ingersoll Rand aan Dosatron International bevestigt familieband

Drie jaar na de overname van Dosatron International bracht Ingersoll Rands President en CEO Vicente Reynal in gezelschap van zijn team een bezoek aan de dochtermaatschappij.

Bezoek CEO Ingersoll Rand

De uitwisselingen met de IR-groep verliepen succesvol en bevestigden de onderlinge betrokkenheid bij een goede dynamiek. Vicente Reynal onderstreepte de passie, investering en samenhang van de Dosatron-teams. Hij herinnerde er ook aan dat IR zich inzet voor Dosatron en bevestigde zijn niet aflatende steun in een gecompliceerde, internationale context.

Het atypische bedrijf met voor Ingersoll Rand atypische producten beschikt over een sterk groeipotentieel dat de IR Group wil ondersteunen. Vandaar dat de moedermaatschappij verder zal investeren in de doseerpompenspecialist.

Dosatron International

Het in Clearwater, Florida USA gevestigde Dosatron International levert niet-elektrische wateraangedreven proportionele doseerpompen. Het in 1974 gestarte bedrijf bouwde vooral naam op in land- en tuinbouw maar bedient ook de waterbehandelingsmarkt en levert hygiënische oplossingen voor de food in Noord-Amerika.

Het 45 personen tellende bedrijf behoort Ingersoll Rand’s precisie- en wetenschapstechnologie (PST) segment.

“Dosatron levert wereldwijd energie-efficiënte, wateraangedreven doseertechnologie die een sleutelrol speelt bij schone en duurzame landbouw. Hiermee kunnen we die klantengroep beter bedienen en samen met hen de optimale oplossingen ontwerpen”, legt Vicente Reynal Hij vervolgt: “Door hun sterke klantenbinding in groeiende eindmarkten resulteerde in klantspecifieke IIoT-oplossingen. We zien diverse mogelijkheden om ook andere Ingersoll Rand producten bij die klanten te introduceren. Denka an Maximus, Ion Solutions en LMI.”

Dosatron International ondersteunt de uitbreiding van Ingersoll Rand’s digitale technologieportfolio.

“We ervaren het combineren van onze inzet met die van ons moederbedrijf als een grote stap voorwaarts. Het levert de beste combinatie op om onze klanten te ondersteunen”, aldus oprichters van Dosatron International Eddy and Lela Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.