Nieuws

Suzanne Thoma Executive President Sulzer

Suzanne Thoma Executive President Sulzer

Suzanne Thoma neemt de rol van executive president bij Sulzer op zich. Daarmee gaat ze het operationeel management leiden en CEO Frédéric Lalanne vervangen. De laatste stopte eind oktober 2022 als CEO.

Suzanne Thoma

Thoma zat al als voorzitter in de Raad van Bestuur (RvB) van Sulzer AG. Die dicht haar nu een nog belangrijke taak toe in een zich snel ontwikkelende markt. Met name de vraag in energie en infrastructuur vormt een uitdaging. Dus herzag de Raad van Bestuur de strategie van het bedrijf. Aan Thoma nou de taak de toegevoegde waarde voor alle stakeholders waar te maken en de verbinding tussen directie en raad te vormen. Zij blijft in deze functie tot de ontwikkeling en de eerste implementatiefase van de nieuwe strategie achter de rug zijn.

Verschuiving klantvraag

Vicevoorzitter van de RvB Matthias Bichsel: “De duidelijke verschuiving in de klantvraag door geopolitieke ontwikkelingen en klimaatveranderingen biedt zowel een uitdaging als een kans voor ons. We brengen de klant oplossingen om die uitdagingen aan te gaan. Maar we moeten wel snel acteren. Daarom moeten we onze strategie herbeoordelen. Suzanne Thoma lijkt ons de juiste persoon om dat te begeleiden. Zij bewees haar kunnen op dit vlak al in een andere divisie.”

Bichsel eindigt met een word van dank aan CEO Frédéric Lalanne die zeven jaar lang met name de Flow Equipment divisie gezond en succesvol maakte.

Jan Lüder president Flow Equipment divisie

Per 1 januari 2023 bekleedt Jan Lüder de functie van president bij de Flow Equipment divisie. Lüder vervulde de functie van CEO bij Thyssenkrupp Mining Technologies sinds 2019. Daar zorgde hij ervoor dat dat deel weer in de zwarte cijfers kwam. Voorafgaand aan die functie leidde hij verschillende Thyssenkrupp entiteiten en was CEO bij Primetals Technologies en Siemens Metals Technologies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.