Nieuws
Technisch talent kiest voor duurzame werkgever

TechValley presenteerde eind vorige maand de resultaten van vier jaar samenwerking. Tien Noord-Hollandse machinebouwers werkten de afgelopen jaren gezamenlijk aan tien innovatieprojecten met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en provincie Noord-Holland. Naast omzetgroei resulteerde dat in 151 extra banen voor de komende vier jaar.

TechValley Fieldlab

Naast succesvolle innovaties resulteerde de samenwerking ook in een beter contact met Hogeschool Inholland. Dat leidde onlangs tot de opening van TechValley Fieldlab waar machinebouwers samen met studenten, docenten en lectoren verder kunnen werken aan innovaties van de toekomst.  

Jack Kistemaker, HGG Group zegt het volgende over hun deelname in het TechVally project. “Samen innoveren vormt het fundament voor de toekomst. Samen bedoel ik in de breedste zin van het woord. Met multidisciplinaire partijen binnen én buiten het bedrijf. Zonder deze basis ontbreekt voortbestaansrecht en halen anderen je aan alle kanten in. Dat geldt voor een bedrijf, de provincie en heel het land.”

Toekomst

Over de toekomst zei Esther Zijl, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN: “Het huidige TechValley programma bracht veel. Daarom gaan we zeker door met het verder brengen van maakindustrie en machinebouw in Noord-Holland Noord. Als Ontwikkelingsbedrijf hechten we veel waarde aan het samenbrengen van onderwijs, onderzoek en ondernemers. In de nieuwe stichting TechValley willen wij dit netwerk verder uitbouwen met nieuwe projecten. Daarbij willen we nog meer onderwijsinstellingen en ondernemersnetwerken betrekken.”

Aantrekken jong talent

De samenwerking met elkaar en InHolland maakten bedrijven in het TechValley cluster ook meer zichtbaar voor jong talent. Ruim 360 (technische) studenten werkten tot nu toe aan individuele of collectieve TechValley-opdrachten. Zijl: “Meer dan 20 afstudeerders vonden ook een baan bij het TechValley-bedrijf waar ze afstudeerden of stage liepen. Dat de maakindustrie een belangrijke sector in onze regio is, daar kunnen we inmiddels niet meer omheen. Toch blijft het ook hier de uitdaging om genoeg technisch talent aan te blijven trekken. Door samen te innoveren, van elkaar te leren en met elkaar op te trekken. Dan zorgen we voor een innovatieve en toekomstbestendige Noord-Hollandse maakindustrie, aantrekkelijk voor technisch talent binnen en buiten de regio.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.