Nieuws

Strategische samenwerking Engie & Bredenoord

Strategische samenwerking Engie & Bredenoord in Batterij Boxes

Engie en Bredenoord vermarkten vanaf nu samen een vloot van batterijboxen om de energiemarkt te verduurzamen. Batterijensystemen vormen een duurzaam, stil en emissiearme oplossing voor diverse toepassingen.

De Batterij Boxes


De mobiele container Battery Box kan tot 600 kW (600 kWh) energie leveren. Het ontwerp maakt hem veilig en eenvoudig te transporteren. Daarmee lenen de gecontaineriseerde systemen zich voor tijdelijke of mobiele inzet op plaatsen met niet (tijdig) voldoende netcapaciteit. Dat kan komen door extreem hoge gebruikspieken, behoefte aan opslagcapaciteit of de behoefte aan duurzame stroom zonder emissie (van CO2, stikstof, fijnstof) en geluid. De vloot batterijen bestaat momenteel uit zes Battery Boxes die individueel of gekoppeld kunnen worden ingezet. De gebruiker kan ze virtueel koppelen om het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Engie

Bas Evers van Engie: “We beschikken over veel kennis en ervaring op het gebied van elektrische hoogspannings-aansluitingen voor batterijsystemen en het inzetten van die batterijen via een softwareplatform binnen het elektriciteitsnetwerk. Bredenoord heeft unieke kennis van flexibele, inzetbare energiesystemen. De combinatie van deze twee markten maakt dit een uniek product.” Guy Dreessen van Engie vult aan: “Samen kunnen wij elke sector een snelle, duurzame oplossing bieden voor bijvoorbeeld on- en off-grid peakshaving. We hebben iets moois in handen.”

Bredenoord

Jaap Fluit, directeur van Bredenoord“In de energietransitie die nu plaatsvindt, vormt buffering van energie een belangrijke schakel. Met de vloot Battery Boxen leveren we een flexibele en snel inzetbare oplossing voor allerhande congestieproblematieken. Ook bij projecten met een grote stroomvraag kunnen we de Battery Box met hernieuwbare energiebronnen als zon en wind inzetten. Dat levert de klant absolute stroomzekerheid.” Maarten van den Heuvel van Bredenoord deelt het enthousiasme. “De energieopslagsystemen maken het mogelijk om ook op andere wijze waarde toe te voegen. Primair ligt dit op het reduceren van fossiele brandstoffen door het maken van slimme combinaties met verschillende stroombronnen. Daarnaast maken de systemen het ook mogelijk om stilte te bieden op stedelijke bouwplaatsen of in Natura2000 gebieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.