Nieuws

SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Sinds 19 januari 2023 behoort SKS B.V. tot de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Indutrade tekende een overeenkomst voor de overname van alle aandelen van technisch handelsbedrijf SKS waar 50 mensen werken.

SKS

De technische handelsonderneming SKS levert hoogwaardige, innovatieve en duurzame procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. Het brede productaanbod omvat afsluiters, buizen, pompen, filters en warmtewisselaars van verschillende merken. Het bedrijf bedient een brede groep klanten in binnen- en buitenland, voornamelijk in de voedingsmiddelen- en farmaceutische markt. Door haar uitgebreide, technische expertise in klantentoepassingen vervult het bedrijf daarbij de rol van gespecialiseerde gesprekspartner en adviseur bij het samenstellen van specifieke, vaak complexe productielijnen. Met veel van haar internationale leveranciers en klanten onderhoudt het in Waalwijk gevestigde bedrijf langdurige relaties. In Drachten, Berchem (BE) en Dortmund (DE) staan verkoopkantoren.

Toenemende aandacht duurzaamheid

De voedingsmiddelen- en farmaceutische sector gelden als duurzame groeimarkten. Dat onder invloed van groeiende en vergrijzende bevolking, en strengere regelgeving waardoor de vraag naar kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid toeneemt. Bovendien stijgt de aandacht voor duurzaamheid door vermindering van afval en minimalisering van energie- en waterverbruik.

CEO Toine Uijttewaal van SKS over de overname door Indutrade: “SKS startte 25 jaar geleden vanuit het familiebedrijf Siersema Groep. In de periode onder eigenaarschap van Nobel Capital Partners zette het belangrijke stappen in haar ontwikkeling. Door de overname door Indutrade kunnen we verder bouwen aan onze marktpositie op lange termijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.