Nieuws

Shredden voorkomt storingen

Shredden voorkomt storingen

Vogelsang wil gemeenten en afvalwaterbedrijven snel en eenvoudig helpen met het verhuren van shredderoplossingen. Het Coronavirus en het werken vanuit huis beïnvloeden afvalwaterzuiveringsinstallaties en rioolsystemen. Het hamsteren van toiletpapier impliceert dat andere delen van de bevolking alternatieven gebruiken, zoals zakdoeken, handdoeken en vochtige doekjes.

Storingen

De alternatieven die consumenten gebruiken, ontleden nauwelijks met als resultaat verstopte pompstations en rioleringen. Dus zien Rwzi’s en gemeenten toename in het onderhoud.

“Het huidige Coronavirus zorgt voor een intensievere belasting van ons rioleringsstelsel. Het doorspoelen van hygiënische, vochtige doekjes en dergelijke veroorzaken verstoppingen. Met ons verhuurmodel stellen wij gemeenten en afvalwaterbedrijven in staat om deze ongewenste verstoppingen te voorkomen”, zegt Paul Roobol, managing director van Vogelsang B.V.

Afvalwater- en rioolsystemen

Roobol vervolgt: “In een telefonisch consult informeren en adviseren onze technische specialisten of en welke shredderoplossing geschikt is. We berekenen geen huur over de eerste vier weken voor het gebruik van de shredderoplossing. Afvalwaterbedrijven zijn systeemrelevant want zonder hen hebben wij geen goed functionerende sanitaire voorzieningen. Een basisbehoefte lijkt mij. Wij helpen hen graag.”

Shredden

De shredders van de XRipper-serie kunnen vochtige doekjes, poetslappen en andere verontreinigingen in het afvalwater versnipperen. Zo kunnen ze gemakkelijker de pompstations passeren. Met de stroom van vloeistof bereiken de vaste stoffen de XRipper die ze versnippert door de monolithische Ripper-rotoren. Vogelsang biedt een breed scala aan shredderoplossingen. Van modellen zoals de doorontwikkelde XRipper XRG186 voor grote kanalen en hoge stroomsnelheden tot ruimtebesparende varianten zoals de XRipper XRP voor inline montage in leidingen. De extra smalle modellen van de XRipper XRC100- serie lenen zich ook voor montage in open kanalen met een breedte van 30 cm.

Shredden voorkomt storingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.