Nieuws

Sabic herstart PPE-fabriek in Bergen op Zoom

Sabic herstart PPE-fabriek in Bergen op Zoom

De werkzaamheden om de in 2014 gesloten fabriek van Sabic in Bergen op Zoom te herstarten, zijn in volle gang. Een operatie die de technische dienst voor diverse uitdagingen plaatst. Hoe krijg je pompen die vijf jaar geleden op de plank belandden weer aan de praat?

PPE-fabriek

De vraag naar de basisgrondstof PPE stijgt door de groei op de zonnepanelenmarkt. Maar ook de automotive en de installatiebranche gebruiken meer en meer PPE. Vandaar dat het bedrijf tientallen miljoenen investeert in het heropstarten van de korrelinstallatie die in 2020 weer volop moet produceren.

 

Pompenhergebruik

Vijf jaar geleden zetten de TD alle pompen in een stelling zonder te weten of ze ooit nog weer dienst zouden doen. Nu de kogel door de kerk is en nieuwbouw te lang gaat duren, lopen soms zelfs teruggehaalde oud-werknemers alles na. Een hele operatie. Naar verwachting kan 95 procent blijven staan en zullen vooral bekabeling en mechanische componenten een revisie krijgen. Zoals de pompen waarvan elk lagertje en seal een inspectie kan verwachten. En kan elke pomp weer op zijn oude plaats terugkomen of moet hij vervangen?

Personeelsbestand

Sabic verwacht de fabriek in 2020, 24/7 365 dagen per jaar met zo’n 60 medewerkers weer in bedrijf te stellen. Het staat daarbij een soort leermeester-gezelmodel voor waarbij ervaren mensen schoolverlaters kunnen begeleiden. Omdat naar verwachting het komende decennium nog eens 30 procent van het totaalaantal medewerkers bij Sabic met pensioen gaat, werkt het bedrijf samen met de gemeente om goed geschoolde jongeren aan de regio te binden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.