Nieuws

Realtime diagnose van vloeistofprocessen

Nauwkeurige diagnose van vloeistofprocessen
_03A5837.JPG

Met de PF3W-Z/L-serie digitale flowschakelaar verzamelt de gebruiker gegevens van koelwaterprocessen bij spuitgietmachines, laspistolen tot aan koel- en temperatuurregelaars.

Realtime diagnose

De door fabrikant SMC toegevoegde IO-Link-uitgang bij de flowschakelaar verhoogt volgens het bedrijf de efficiëntie en de veiligheid van het proces. Door de mogelijkheid van realtime diagnose van het apparaat kan de operator bij afwijkingen direct reageren. De IO-Link-uitgang biedt ook toegang op afstand tot de gegevens van het apparaat en de status van het proces.

IO-link

Het IO-Link-communicatieprotocol zorgt voor een snellere inbedrijfname en vereenvoudigt vervanging van een apparaat. De parameters staan in de master en met de standaardbekabeling via een M8-connector vindt aansluiting binnen enkele seconden plaats. De serie voldoet aan de IP65-beschermingsgraad.

Display in drie kleuren

Het display in drie kleuren toont niet alleen het debiet maar ook de gegevens van de instelwaarde, de cumulatieve waarde en de maximum- en minimumwaarden. De gebruiker kan eenvoudig schakelen tussen de parameters. Bovendien kan hij het display draaien. Na installatie kan hij het zonder gereedschap horizontaal of verticaal uitlijnen. Dat vereenvoudigt het aflezen ook vanuit lastige posities.

Specs

De fabrikant verkleinde de afmeting van de serie met ongeveer 40 procent. Het nominale debiet voor water varieert van 0,5 tot maximaal 250 l/min. Een geïntegreerde temperatuursensor zorgt voor extra diagnostische nauwkeurigheid van de processen in het weergavebereik van -10 tot +110 °C. De optioneel afsluiter voor debietregeling vergroot de toepassingsmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.