Nieuws

Realtime aan de motortestbank op afstand

1
Realtime aan de motortestbank
Tijdens het proces ziet de klant het scherm van de laboratoriumcomputer en een beeld van de geteste motor (foto's: WEG)

WEG ontwikkelde een virtueel testplatform voor elektromotoren. Hiermee kunnen klanten de tests van hun toekomstige producten in de fabriek op afstand volgen. De WEG Virtual Inspection  vindt realtime plaats.

Realtime

WEG Virtual Inspection geeft een nagenoeg zelfde ervaring als wanneer de klant fysiek bij de testbank zou staan, aldus de fabrikant. Hij bekijkt en analyseert samen met de technici van de fabrikant de testdata van de elektrische en mechanische onderdelen van de motor.

Na toevoeging aan het door WEG ontwikkelde platform registreert de klant zich alleen voor de eerste toegang. Daarna blijft hij/zij tot het einde van de tests verbonden met WEG Virtual Inspection. Na bevestiging van de inspectie krijgt de klant toegang tot de URL en houdt hij toezicht op de inspectieruimte.

Motortestbank

Tijdens het proces ziet de klant het scherm van de laboratoriumcomputer die de tijdens de tests gemeten waarden verzamelt. Ook ziet de klant het beeld van een vaste camera die de geteste motor toont. Indien nodig kunnen extra beelden worden opgenomen met een mobiele camera om een specifieke eigenschap te markeren.

Het platform biedt ook audio- en chatmogelijkheden voor communicatie met de testcoördinator. Tijdens en na de test verstrekt het platform direct de inspectiedocumentatie.

Op afstand

De inspecties op afstand kunnen op dit moment in de motoren- en generatorenfabrieken in Jaraguá do Sul en São Bernardo, beide Brazilië en in WEG Portugal. De fabrieken in de Verenigde Staten en China ronden op dit moment de structuur af om het proces in te zetten. Maar het transmissie- en distributiecentrum in Blumenau, Brazilië beschikt ook al over de voorziening.

Geen vertraging projecten

Martijn Brinks, Sales en Marketing Manager WEG Netherlands: “Als wereldwijd opererend, innovatief bedrijf kijken we altijd hoe we onze klanten zo goed en snel mogelijk kunnen helpen. Door het bieden van deze nieuwe testmogelijkheden helpen we onze klanten op een eenvoudige manier aan hun testspecificatie-eisen te voldoen.”

“Daarnaast lopen projecten geen vertraging op als gevolg van Covid-19. En we besparen onze klanten kostbare tijd, reis- en verblijfkosten en creëren CO2-reductie. Al met al dus een positieve ontwikkeling die ook na Covid-19 voordeel biedt,” aldus Brinks.

1 reactie op “Realtime aan de motortestbank op afstand

  1. arie mol schreef:

    Een fysieke ‘witnessed performance test’ heeft wel het voordeel dat ter plekke gecontroleerd of toegelicht kan worden hoe een bepaalde parameter hard- en softwarematig wordt gemeten. Daar was de klassieke WPT juist voor bedoeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.