Nieuws
WEG wint contracten voor Omaans raffinaderijproject

WEG sloot onlangs een contract af voor fase 2 van het Duqm raffinaderijproject en voor een nieuwe fase van het Ras Markaz Crude Oil Park in Oman. Het bedrijf gaat een scala aan energie-efficiënte motoren voor gevaarlijke omgevingen en frequentieregelaars leveren.

Omaans raffinaderijproject

De Duqm raffinaderij zal naar verwachting ongeveer 230.000 vaten ruwe olie per dag verwerken. De bouw van de raffinaderij verloopt in drie fasen en komt eind dit jaar klaar. WEG werkte ook al in 2018 mee aan fase 1 met de levering van motoren die de pompen, compressoren en ventilatoren van het 900 hectare grote oliecomplex moeten aandrijven. Het bedrijf noemt het een van zijn grootste projecten in het Midden-Oosten ooit.

WEG

“We werkten nauw samen met de klanten om ervoor te zorgen dat onze motoren en frequentieregelaars aan hun vereisten zouden voldoen”, volgens Raphael Torrano, algemeen directeur van WEG in het Midden-Oosten. “De vereiste specificatie compliceerde de motorontwerpen van ons technische team. Het bleek niet mogelijk om tot standaardisatie van een enkel ontwerp voor dit project te komen. Daarom bedachten we een creatieve, flexibele oplossing. Dat droeg bij aan de keuze voor ons, ook voor de vervolgcontracten.”

Maatwerk

Het toevoegen van specialistische hardware in de panelen van frequentieregelaars (VSD), slimme relais en verscheidene stroomonderbrekers maakten deel uit van de maatwerkaanpassingen aan het design. De Duqm-plant kreeg ook motoren met een lagere aanloopstroom. Dat bepaalde mede de keuze voor de synchrone motoren van WEG.

Voet aan de grond in het Midden-Oosten

Het project volgt op een nieuwe fase in de constructie van het Ras Markaz Crude Oil Park. Voor deze grote opslagfaciliteit van ruwe olie levert WEG vier W22XdT driefasige motoren met koelslangen. Het vermogen bedraagt 900 kilowatt (kW) en 11.000 volt (V). WEG Portugal maakt de motoren en frequentieregelaars. Volgens het bedrijf behoren die nu tot ‘s werelds grootste vuurbestendige motoren behoren. Ze komen naast vier van de grootste frequentieregelaars van de faciliteit.

Met dit prestigeproject speelde de motorenfabrikant zich ook al in de kijker bij BP. Dankzij dit project besloot het bedrijf onlangs een reparatie- en servicecentrum in de regio te vestigen om aftersales-ondersteuning te bieden voor de motoren en andere uitrusting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.