Nieuws

Besturing geothermische energiecentrale

Besturingssysteem en integratieservice voor geothermische energiecentrale

Yokogawa kondigt aan dat haar dochteronderneming PT Yokogawa Indonesia de bestaande controlesystemen van het Sags in de Lahendong geothermische energiecentrale in de provincie Noord-Sulawesi mag vervangen.

Besturing

PT Pertamina Geothermal Energy (PGE), een overheidsbedrijf in Indonesië exploiteert de centrale. Aandrijving gebeurt met zes generatoren (1-6) en kan 120MW elektriciteit leveren. Dat maakt het een van de grootste geothermische energiecentrales in Indonesië. Yokogawa levert het CentumTM VP geïntegreerde productiecontrolesysteem en een groot aantal draadloze transmitters, druktransmitters en flowmeters voor de Sags (Steamfield Above Ground System) van de eenheden 1-4. Naast de levering van de systemen en veldinstrumenten zal het bedrijf ook de engineering, de installatie, de inbedrijfstelling en de training van de operators verzorgen. Bovendien houdt het toezicht op de integratie van de systemen.

Geothermische energiecentrale

Geothermische energiecentrales kunnen het hele jaar door een stabiele elektriciteitsvoorziening genereren omdat ze niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Aangezien er bovengronds geen brandstofverbranding plaatsvindt en er slechts minimale hoeveelheden kooldioxide vrijkomen, zijn ze bovendien milieuvriendelijk.

PGE is het snelst groeiende geothermische bedrijf in Indonesië, met 88% van de geïnstalleerde geothermische capaciteit van Indonesië in de werkgebieden van PGE. De regering neemt diverse initiatieven om de ontwikkeling van geothermische energie te ondersteunen en streeft ernaar de geïnstalleerde geothermische opwekkingscapaciteit van het land te verhogen van de huidige 2100MW tot 8000MW in 2030.

Yokogawa

De apparatuur in geothermische energiecentrales moet robuust zijn en kunnen werken in de aanwezigheid van corrosieve stoffen en gassen. Voor dergelijke toepassingen levert Yokogawa systemen en instrumenten voor het op afstand bewaken, diagnosticeren en afstellen van apparatuur in het veld.

Koji Nakaoka, vice-president van Yokogawa en verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en industriële marketing: “In de regio Azië-Stille Oceaan werkten we al aan tientallen projecten voor geothermische energieopwekking. Het verheugt ons dat we opnieuw mogen werken met PGE. De implementatie van ons systeem voor de Sags zal een naadloze integratie met de energieopwekkingseenheden mogelijk maken en een betrouwbaardere werking garanderen.“

Duurzaamheid

Yokogawa streeft naar duurzaamheid vanuit drie doelen: het bereiken van een nul-uitstoot, het waarborgen van het welzijn van iedereen en het maken van een overgang naar een circulaire economie tegen 2050. Nul-uitstoot ligt bij de introductie van hernieuwbare energie en efficiënt gebruik van energie. De wereldwijde non-profitorganisatie CDP gaf het bedrijf onlangs een plaats op de A-lijst voor zowel klimaatverandering als waterzekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.