Nieuws
Raccoon Serious Games lanceert metaverse voor Asset Management

Ook bij asset management nijpt het arbeidstekort. Bedrijven zien zich genoodzaakt om zelf nieuw talent op te leiden. Maar asset management leer je niet alleen uit een boek of in workshops, weten ze bij Raccoon Serious Games. Ze ontwikkelden daarom samen met Veerenstael en Ivy Global de Asset Management Experience.

Asset Management Experience

Met de Asset Management Experience bieden de drie een interactieve simulatie om personeel effectiever op te leiden. Het gaat om ervaren en doordenken van uiteenlopende scenario’s. Trainingen spreken vaak onvoldoende tot de verbeelding en assetmanagement is een breed begrip. Maar in de kern gaat het om het behalen van doelen (zoals winst) met investeringen (zoals de aanschaf van een machine) en het optimaliseren van dit proces. Een functie waarin je continu op zoek gaat naar een optimale balans tussen risico, kosten en prestatie.

Raccoon Serious Games lanceert metaverse voor Asset Management
Het team achter de Asset Management Experience.

Metaverse

Met de Asset Management Experience kunnen starters, mediors, seniors en gemixte teams effectiever leren, reflecteren en kennis delen doordat ze het proces écht ervaren. In een simulatie doorlopen ze de ontwikkelingen op het gebied van asset management. De samenwerking tussen de drie initiators zorgt voor een schaalbare, inhoudelijke én activerende beleving. “Goed en proactief onderhoud kreeg je tot voor kort eigenlijk alleen primair onder de knie door jarenlange ervaring. Als je je realiseert dat productie toeneemt net als de complexiteit van productielijnen en machines, begrijp je dat dit leerproces sneller en effectiever moet. Serious games zorgen ervoor dat je in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring opdoet. Met de Asset Management Experience zetten we het vak asset management in de hoogste versnelling”, Aldus Richie van Heuven van Staereling, Commercieel Directeur bij Raccoon Serious Games.

Brandjes voorkomen

De Asset Management Experience simuleert een koekjesfabriek waar het nog niet zo lekker loopt. Er treden veel onverklaarbare storingen op en er vinden zelfs meerdere veiligheidsincidenten plaats. Aan de spelers de taak om in verschillende rondes te investeren in deze fabriek. Hierbij proberen ze productiedoelen te behalen en de kans op storingen te verminderen. Spelers kunnen bijvoorbeeld investeren in data om zo weloverwogen keuzes te maken. Volgens Ivan Hermelijn, Project Manager bij Ivy Global zie je tijdens het spel direct wat de effecten zijn van de beslissingen die je als team maakt. “Spelers ervaren welke facetten en componenten elkaar beïnvloeden en houden zich actief bezig met het maken van de juiste keuzes. Op een interactieve manier gaan spelers tijdens het spel proactief te werk in plaats van reactief. Van brandjes blussen naar brandjes voorkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.