Nieuws
Software versnelt waterstofauto-ontwerp Hopium Machina

De Franse autofabrikant Hopium gebruikt het 3DExperience-platform in de cloud van Dassault Systèmes, Hiermee ontwerpt en de ontwikkelt het de eerste prototypes van zijn high-end-auto op waterstof, de Hopium Machina.

Waterstofauto-ontwerp

Het 3DEexperience-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt. Hopium gebruikt de kennis en knowhow van haar experts in een end-to-end, ‘single-data’ innovatieomgeving. Dat gebeurt voor alle fases van het ontwikkelingsproces. Dat versnelt het ontwerp, verbetert de algehele efficiëntie, en optimaliseert het gebruik van resources. Naarmate de ontwikkeling van de Machina vordert richting een beoogde marktintroductie in 2025, zal het bedrijf het gebruik van het platform uitbreiden op basis van haar behoeften.

Hopium Machina

“We streven naar een nieuw soort voertuig dat de grote milieu-uitdagingen van onze tijd moet aanpakken. In deze context speelt tijd een cruciale rol. De wendbaarheid en geavanceerde functionaliteiten helpen ons om snel te experimenteren met complexe concepten zoals embedded elektronica en geoptimaliseerd opslagvolume”, legt Olivier Lombard, oprichter van Hopium uit. “Door al onze activiteiten volledig te integreren op dat 3DExperience-platform, kon ons team altijd en overal veilig werken. Dat resulteerde binnen acht maanden in een eerste prototype. Die blinkt uit in een baanbrekend design, een uitzonderlijke actieradius en een recordbrekende vultijd in een emissievrije high-performance-auto.”

Hopium baseerde het model op de race-ervaringen van Olivier Lombard, de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Snelheid in ontwikkeling

Het geïntegreerde brandstofcelsysteem genereert de benodigde energie om het voertuig aan te drijven terwijl het niets anders uitstoot dan water. Bijvullen kan volledig in drie minuten, het levert meer dan 500 pk, haalt een snelheid van 230 km/u en legt een afstand van meer dan 1.000 km af.

“Hopium bewijst de realisatie van het eerste prototype in slechts acht maanden”, aldus Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Ons 3DExperience-platform in de cloud biedt hen de benodigde infrastructuur voor het realiseren van nieuwe waterstof-aangedreven, verbonden en autonome mobiliteitservaringen. De teams van Hopium richten zich op de ontwikkeling van hun Machina en profiteren van Dassault Systèmes’ beste industrieoplossingen. Vandaag de dag maakt bijna elke EV-ontwikkelaar ter wereld gebruik van onze technologie om de transformatie van de industrie nog verder te stimuleren.”

Die snelheid kan ook pompengineers ondersteunen bij de steeds maar kortere time2market en bij alternatieve materialen in het geval van grondstofschaarste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.