Nieuws
Poster ondersteunt zoektocht naar juiste afdichting

Bulk- en silospecialist Gondrom biedt de industrie ondersteuning bij het vinden van de juiste afdichtingen voor mangat-, uitloop, of spoelgatpakkingen. ‘Hiermee is een steeds terugkerend struikelblok voor onze klanten in één keer opgelost’, aldus het bedrijf.

Zoektocht

Fabrikanten van silovoertuigen en -containers veranderen met enige regelmaat de afmetingen van de door hen geleverde afdichtingen. De gebruiker vindt door het hele scala aan verschillende maten en vormen niet zo snel de juiste, hoort de leverancier vaak terug. “Zo langzaamaan zien veel mensen door de bomen het bos niet meer”, vertelt vestigingsmanager van Gondrom Dick van Mourik.

Veel van deze afdichtingen krijgen vanuit de fabrikant ook geen artikel- of maataanduiding. “Dat maakt het vinden van de juiste afdichtingen voor veel gebruikers, toeleveranciers en onderhoudsfirma’s feitelijk onbegonnen werk”, legt Van Mourik uit. “Die uitdaging gaan wij graag aan. Als specialist op dit gebied zien we het als onze opgave om gebruikers van de door ons geleverde producten daarin te ondersteunen.”

Juiste afdichting

Het toepassen van een verkeerd gekozen afdichtingen kan gevaar opleveren. Een afdichting die niet goed past, zal leiden tot spanningen in het materiaal. Dat kan op zijn beurt tot scheurvorming leiden.

Ook de juiste profielvorm luistert nauw. Omdat dit de kwaliteit van de afdichting tussen opening en deksel bepaalt. En een verkeerde materiaalkeuze kan productverontreiniging met alle gevolgen van dien veroorzaken.

Ondersteuning

Veel gebruikers realiseren zich de noodzaak en het belang van regelmatig controleren en vervangen van beschadigde afdichtingen. Essentieel daarbij blijft echter het maken van de juiste keuze voor de combinatie van afdichting en toepassing.

Hoe ondersteun je gebruikers bij het maken van de juiste keuze? Precies die vraag stelden wij onszelf. We kozen bewust voor een grafische oplossing. ‘Een plaatje zegt meer dan een praatje’. In de werkplaatsposter vindt de gebruiker de gegevens van alle gangbare afdichtingen. Hij/zij kan vrij zoeken. Het gezochte laat zich heel gemakkelijk vinden door de verschillende zoekmogelijkheden, als bijvoorbeeld vorm en fabrikant, afmeting of typenummer”, duidt Van Mourik de door hen gekozen oplossing.

De poster bevat gegevens van ruim vijftig verschillende afdichtingen en is (gratis) verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.