Nieuws

Laag in pulsatie, Hoog in efficiëntie

Laag in pulsatie, Hoog in efficiëntie

Met de toevoeging van de FP 70 aan de pulsatiearme pompfamilie speelt KNF in op de marktbehoefte van pompen met een lage pulsatie. Deze nieuwe pomp combineert volgens de fabrikant de voordelen van de membraanpomptechnologie met de belangrijkste kenmerken van tandwiel- en centrifugaalpompen.

Laag in pulsatie

De FP 70 is zelfaanzuigend en kan drooglopen. Hij transporteert vloeistoffen rustig en schoon en is chemisch bestendig. Deze combinatie maakt de FP 70 interessant voor toepassingen waar een betrouwbare overdracht van kostbare vloeistoffen van essentieel belang is.

Er vindt minder pulsoverdracht plaats van de vloeistof naar de leidingen en vandaar naar de onderdelen op bijvoorbeeld een patiënt. 

Hoog in efficiëntie

Bij de keuze van de motor komen de systeemvereisten op de eerste plaats. De gebruiker kan bij deze Smooth Flow pomp kiezen voor motoren van verschillende prestatieklassen. Parameters kunnen exact op de behoeften worden afgestemd.

De FP 70 bereikt een debiet tot 850 ml/min. Het ontwerp voorziet in continu bedrijf tot een druk van 2 bar. Hierdoor leent de pomp zich voor een breed scala aan toepassingen, waaronder 3D-printen en analytische instrumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.