Nieuws

Pompafdichtingen zonder PFAS

Pompafdichtingen zonder PFAS

Door het dreigende verbod op PFAS vormt afdichting bij pompen een uitdaging. Achter de schermen vinden er al diverse onderzoeken plaats naar alternatieven. Zoals bij afdichtingsspecialist Frenzelit.

PFAS

Op voorstel van Echa (European Chemicals Agency) overweegt de EU momenteel een verbod op per- en polyfluoralkylstoffen. Deze zogenaamde PFAS zitten in tienduizenden producten. Eenmaal vrijgekomen blijven ze tientallen jaren in het milieu vanwege hun buitengewone chemische stabiliteit. Maar ze vormen een risico voor mens en milieu. Vandaar dat industrieën en sectoren zoeken naar PFAS-vrije alternatieven.

Afdichtingen

Het Duitse Frenzelit biedt naar eigen zeggen al diverse PFAS-vrije productgroepen aan. Vanaf nu krijgen alle bijbehorende producten en productgroepen een PFAS-Free-logo. Het bedrijf werkt aan efficiënte vervangingsoplossingen en vervangingstechnologieën en ontwikkelt nieuwe materiaalconcepten. Deze prototypes bevinden zich momenteel in de testfase. Ervaren applicatietechnologie ondersteunt klanten al bij het ontwerp van PFAS-vrije afdichtingsmaterialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.