Nieuws

GPI Tanks XL voor tanks tot 15.000 m3

GPI Tanks XL voor locatiebouw en tanks tot 15.000 m3

De Gpi Group startte 2020 met Gpi Tanks XL. Deze nieuwe werkmaatschappij richt zich op de verkoop en productie van roestvast stalen opslagtanks groter dan zes meter diameter of met een inhoud vanaf 500 kubieke meter.

GPI Tanks XL

De productie van Gpi Tanks XL vindt plaats in de vernieuwde fabriek in Groot-Ammers of op locatie bij de klant.

Fred Boere, CEO van de Gpi Group: “We zien een toenemende vraag naar grote, hoogwaardige rvs tanks. Die ontwikkelingen sluiten goed aan bij de ambities van de Gpi Group. Met Gpi Tanks XL spelen we hierop in door onze specialisten binnen dit vakgebied samen te brengen.”

Innovatieve bouwmethoden

Met innovatieve, eigen ontwikkelde bouwmethoden kan het bedrijf grote projecten aan en kan het relatief snel starten en leveren. In Groot-Ammers bouwt het opslagtanks tot circa 5.000 m3 om direct te kunnen verschepen via de rivier de Lek, bijvoorbeeld richting de Rotterdamse haven. Voor productie op locatie staan meerdere moderne bouwmethoden ter beschikking. “Wereldwijd kunnen we op de klantlocatie één of meerdere tanks tot 30 meter diameter en 30 meter hoogte realiseren met twee productiesystemen. We managen elk project van a tot z: vanaf de verkoop en het tankontwerp tot aan de productie en installatie”, vertelt Arno Rodenburg, COO van de Gpi Group.

Verschuiving naar rvs

Opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren. Van opslagterminals en bio-energie centrales tot producenten van eetbare oliën of (fijn)chemie. Met name in de chemie ziet Gpi een verschuiving naar tanks van roestvast staal vanwege de langere levensduur en minder onderhoud ten opzichte van stalen tanks.

Het team bestaat uit een eigen salesafdeling en een team van engineers die vanuit het hoofdkantoor in Lopik werken met zelf ontwikkelde ontwerpsoftware. Het team voor de operationele uitvoering in de fabriek kan ook op locatie gaan.

Managing director Geert Mulder, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding: “De kennis en ervaring die we de afgelopen jaren opbouwden, komt nu samen. Met optimale efficiëntie bedienen we onze klanten nog beter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.