Nieuws
KicMPi-Webinar het corrosielab

Op basis van subsidietoekenning vanuit de regeling Structuurversterking OmgevingsVeligheid (SVO) van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) startte in 2022 een twee jaar durend Corrosie onder isolatie (COI)-vervolgproject ‘Duurzame GRIP op Corrosie onder Isolatie’. Er moet een industriebreed kennisnetwerk ontstaan door met alle partijen om de tafel te gaan. 

Open kwartaalbijeenkomst

Daarvoor organiseert projectleider World Class Maintenance ieder kwartaal een open bijeenkomst. Op 9 maart 2023 ontving Nobian in Delfzijl zo’n 40 geïnteresseerden. De tweede editie op donderdag 8 juni vindt plaats bij Shell Moerdijk van 13.30 – 17.00 uur. Het aantal live-plaatsen is beperkt maar er bestaat de mogelijkheid de sessie online te volgen.

World Class Maintenance treedt op als projectleider van CUI. Tot de partners van ‘Duurzame GRIP op COI’ behoren onder andere OCI Nitrogen, Shell, Albemarle, Stork, Dekra, ION en Sitech.

Duurzame GRIP op COI

Na een introductie door de gastheer vinden er allerlei presentaties plaats rondom het thema. Zo delen sitepartners van Shell hun bevindingen, spreekt Geert Henk Wijnants over WCM op bedrijvenchemiepark Moerdijk en krijgt u uitleg over de WCM-CUI toolbox. Want de projectgroep maakte al diverse stappen. Zo kunnen bedrijven een self-assesment doen om hun eigen situatie te beoordelen. Maar daarmee kunnen ze ook benchmarken ten opzichte van collega-bedrijven. Maar vooral leiderschap en planning blijven achter. Die heikele punten wil de projectgroep graag met de hele keten bespreken.

Afdichten waterpunten

Elke keer presenteren enkele partners hun oplossingen om corrosie onder isolatie te voorkomen of te behandelen. Op 9 maart j.l. hield Laurens Eckebus van Chabel een betoog over hun thermische isolatie. Waar kit vaak degenereert biedt hun vulkaniserende rubber een isolatie voor moeilijk bereikbare plekken tot 280 oC.

Chabel

In diktes van 10-16 mm past het op afsluiters en andere lekgevoelige plaatsen. Na het wegnemen voor controle kan de monteur het eenvoudig met pasta weer dichtzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.