Nieuws
Olievrije en makkelijk te reinigen vacuümpompen

Met de nieuwe reinigbare vacuümpompen DV 650 en DV 800 FP-r in de bestaande droogloop Dryvac-series ontwikkelde Leybold twee modellen voor toepassing bij food en verpakkingen.

Makkelijk te reinigen vacuümpompen

De fabrikant ontwierp de nieuwe Dryvac DV 650 en DV 800 FP-r schroefvacuümpompen naar eigen zeggen met oog voor functionaliteit en compactheid. Dat betekent dat ze weinig inbouwruimte vragen, zowel binnen als buiten de installatie kunnen zitten maar dankzij hun compacte afmetingen, waterkoeling en verminderd geluidniveau ook dichtbij een proceslijn kunnen komen. De gebruiker kan ze dan tegelijkertijd in een loop met alle procesequipment reinigen zonder kans op downtime, verbeterde cyclitijden en minder onderhoud terwijl hygiëne blijft gewaarborgd.

Olievrije oplossing

Het rotorontwerp van de pompen draagt bij aan energie-efficiëntie en lage TCO. Maar ze blijven een hoge snelheid van atmosferisch naar lagedruk garanderen. De olievrije pomptechnologie sluit contaminatie tussen verpompte media en olie uit. “Een absolute vereiste in de voedingsmiddelenindustrie”, aldus Olaf Stahlschmidt, Dryvac product-manager bij Leybold. Met de frequentieregelaar op de DV 650 en DV 800 FP-r kan de gebruiker makkelijk monitoren en controleren. Van het energieverbruik tot aan de snelheid aanpassen om een vacuümkamer weg te halen. Bijvoorbeeld bij bakkerijproducten waar een snelle drukverlaging het product vervormt.

Het drogeschroefprincipe staat vaste deeltjes in de te transporteren vloeistof toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.