Nieuws
Hygiënisch en compact vacuümsysteem van Leybold

Leybold presenteert het NDi centraal vacuümsysteem voor food & packaging, research & development en analysetoepassingen. Daar waar processen een schoon, centraal vacuümsysteem vereisen levert dit systeem een betrouwbare stroom.

Vacuümsysteem

De fabrikant baseerde zijn innovatie van de NDi op zijn Novadry, de droge schroefpomp met de geïntegreerde VAControl CAB controller. De toepassingen van het nieuwe systeem variëren volgens de fabrikant van food- en verpakkingsprocessen, research & development, vacuümtransportsystemen tot aan medische en lab-applicaties. Oftewel daar waar operators belang hechten aan hygiëne, economische, betrouwbare, compacte en makkelijk te bedienen vacuümsystemen. In de genoemde processen speelt bovendien druk, pompsnelheid en aanpassingsvermogen aan de procesvraag een rol.

De beschikbare pompsnelheden variëren van de ND 400i met 400 m3/h tot aan de ND 600i met 600 m3/h. De vacuümdruk loopt tot 5 mbar en intelligente drukinstelling zorgt dat het systeem zich aanpast aan de gevraagde druk.

Smart control

“Op basis van al die wensen raden we onze olievrije, luchtgekoelde schroefvacuümpomp Novadry aan”, aldus productmanager Dennis Schröder. “Die kan naast lucht/watermixen ook gasstromen met organische zuren, additieven en andere resten aan. En dat resulteert in een langere standtijd.

De standaard VAControl CAB zorgt voor intelligentie in controle van processen. De continue datastroom verzekert maximale productiekwaliteit. De operator kan de pompdata overal en altijd controleren door te kiezen voor lokaal, remote of cloudconnectiviteit,

Het volgens de fabrikant gebruiksvriendelijke systeem ondersteunt start en stop van diverse pompen en druk tot aan onderhoudsintervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.