Nieuws

Niveaumeting via de Netilion-cloud omgeving

Niveaumeting via de Nitilion cloud omgeving

Erwin Post verwoordde op de Endress+Hauser-stand de algemene stemming op Pumps&Valves Rotterdam begin oktober 2021. “Fijn dat we weer live mogen. In het echt gaat het toch meer leven. We richten ons bij de producten die we hier tonen op internetcommunicatie. Een van de belangrijkste thema’s op dit moment.

Niveuameting

Zoals deze radar voor op IBC’s. Die meet het niveau continu en stuurt de data eens in de zoveel tijd naar onze Nitilion cloud omgeving. Op plekken waar je niet zo makkelijk een draadje kan leggen, is dit een mooi systeem om mee te werken.”

Ontsluiten van instrumentdata is de andere rode draad in de wereld van IIoT. Met Ethernet APL en de Endress+Hauser Netilion-Apps monitort de gebruiker onder andere de gezondheid van zijn instrument.

Post vervolgt: “Want al die instrumentdata zijn leuk maar het gaat natuurlijk om de kwalificatie die je eraan verbindt. Want vooral voor voorspellend onderhoud dienen deze data een belangrijk doel.”

Diagnostische functies

Endress+Hauser instrumenten zijn ‘safe by design’ volgens de SIL IEC61508 norm. Dit betekent dat deze instrumenten al van nature een hoge graad aan diagnostische functies aan boord hebben, voegt Post nog toe.

Voorlopig is de Liquiphant trilvork, druk- en radiometrisch instrumentprogramma te zien als nieuw platform maar Endress+Hauser werkt aan een radarvariant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.