Nieuws

Nieuwe generatie foodgrade slangenpompen

Nieuwe generatie food grade slangenpompen

Spin Pompen kondigt de komst aan van een nieuwe generatie slangenpompen voor de voedingsmiddelenindustrie. De recent gelanceerde Delasco DX serie van fabrikant PCM biedt de leverancier vanaf nu ook in foodgrade-uitvoering. Deze compacte hygiënische pomp beschikt over een NBR foodgrade slang en leent zich voor het verwerken van levensmiddelen met abrasieve of corrosieve eigenschappen en slurries met een hoog gehalte aan vaste delen.

Foodgrade slang

De slang van de nieuwe Delasco DX foodgrade slangenpomp bestaat uit zwarte nitrilrubber (NBR) en voldoet aan de EG 1935/2004 en FDA-normen. De DX peristaltische pomp past daarom ook in uiteenlopende, hygiënische pomp- en doseerapplicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De food grade slang leent zich bovendien voor hoge temperaturen tot 80°C. Dat maakt de DX-pomp geschikt voor CIP-reiniging.

Van jam tot viscera

De nieuwe food grade DX-slangenpomp kan volgens de leverancier ook abrasieve producten met pitjes, zaden en andere zachte of harde deeltjes verpompen/doseren. Denk hierbij aan jam, groentepuree en vruchtenbereidingen.

Daarnaast is de slang goed bestand tegen corrosieve vloeistoffen als bijvoorbeeld kleurstoffen of fosforzuur. Ook leent deze pompuitvoering zich voor het verwerken van producten met een hoog gehalte aan vaste delen, tot 80 procent. Zo kan de gebruiker kwetsbare (bij)producten zoals viscera, zonder structuurbeschadiging verpompen in de vlees- en petfood industrie.

Lage TCO

De ontwikkelaars van de Delasco DX serie peristaltische pompen van PCM letten ook op lage gebruiks- en onderhoudskosten. Zo bezitten de pompen maar een slijtdeel: de slang. Het nieuwe pompdesign met limoenvormige rotor zorgt voor een geoptimaliseerde slangcompressie en levensduurverlenging van de slang.

De rotorlagering is in de pomp geïntegreerd. Dat resulteert in een mindere belasting van de lagers van de motorreductor en leent zich voor een standaardaandrijving.

Met het SmartQuick-release-systeem, de aansluitflens van PCM Delasco kan de gebruiker de slang in enkele minuten (de)monteren en/of vervangen. Het lage toerental garandeert een energie-efficiënte pompwerking.

Nieuwe generatie

De DX-serie slangenpompen volgt de DL- en DSC-series op. De gebruiker kan kiezen uit elf verschillende pompgroottes. De nieuwe range biedt een maximale capaciteit van 55 m³/uur (100 m³/uur in ‘dual’-uitvoering) en combineert een druk tot 15 bar en een maximale viscositeit van 40.000 cP.

Voor het verpompen van hoogviskeuze producten of voor grote zuighoogtes krijgen de peristaltische pompen optioneel een vacuümsysteem op het pomphuis. Dit accessoire zorgt ervoor dat de slang bij hoge onderdrukken aan de zuig, in zijn originele vorm terugkomt en een goede pompwerking blijft behouden. Ook kan de koper kiezen voor pompen met slang-lekdetectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.