Nieuws
Nienke Homan nieuwe voorzitter Koninklijke VNCI

De algemene ledenvergadering van de Koninklijke VNCI besloot onlangs Nienke Homan per 1 mei 2023 te benoemen tot voorzitter. Het bestuur roemt haar om haar politieke en bestuurlijke achtergrond en ruime kennis van de industrie.

Koninklijke VNCI

“Zij zal als verbindende kracht een belangrijke bijdrage leveren aan de grote opgaven die voor ons liggen. Naar onze overtuiging zal zij een fris geluid laten horen en de leden van de VNCI en de buitenwereld scherp op koers houden. Wij kijken uit naar de samenwerking”, zei VNCI-vicevoorzitter Anton van Beek bij haar verkiezing.

Nienke Homan

Nienke Homan: “Deze tijden vragen om doorpakkers. De komende jaren moet het gebeuren: grondstoffen en producten die we dagelijks gebruiken op een duurzame manier produceren. De chemische industrie werkt daaraan en speelt daar een cruciale rol in. Al jaren zet ik me actief in voor het verduurzamen van de industrie door partijen samen te brengen. We gaan een groene economie alleen maar realiseren als iedereen meedoet. Ik wil daar verantwoordelijkheid voor nemen. Dat ik dat nu als voorzitter van de VNCI mag doen, is een hele eer!”

Als gedeputeerde voor GroenLinks van de provincie Groningen leverde ze eerder een belangrijke bijdrage aan de opbouw van de waterstofeconomie en een nieuw perspectief voor Groningen. Als bestuurder richtte zij zich op klimaat, energietransitie en water. Altijd vanuit de samenwerking tussen industrie, kennisinstellingen en overheden. Na haar politieke loopbaan werkte ze als ondernemer in waterstofketens, zat de Raad van Commissarissen van Energie Data Services Nederland (EDSN) voor trad o als voorzitter van de brancheorganisatie voor de keramische industrie (KNB). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.