Nieuws

N 922 membraan gaspomp met RVS pompkop

N 922 membraan gaspomp met RVS pompkop

De N 922 pompserie van KNF voldoet aan de vraag naar krachtige, duurzame en betrouwbare membraanvacuümpompen. Klanten in de industrie, milieutechniek en in onderzoek gebruiken ze voor het afzuigen, overbrengen en comprimeren van stoffen.

N 922 membraan-gaspomp

De fabrikant introduceert drie nieuwe versies van de gaspomp. De nu verkrijgbare roestvast stalen pompkoppen maken de gaspomp bovendien geschikt voor nog meer toepassingen, aldus de fabrikant.

Door de modulaire bouw kan de gebruiker de N 922 membraanvacuümpomp aan diverse toepassingen aanpassen. De nieuwe modellen zijn volgens de KNF-normen heel goed lekdicht. Ze beschikken volgens de fabrikant ook over aanzienlijk hogere waarden op alle belangrijke gebieden. Het debiet loopt tot 25 l/min, tot 110 mbar abs dieptevacuüm en tot 6 bar g druk. Daardoor lenen ze zich voor bijvoorbeeld stationaire emissiemetingen of gascompressie in de energieopwekkingsindustrie. Het geringe aantal aan slijtage onderhevige onderdelen, de lange periode tussen de vereiste onderhoudsbeurten en de lage inspectiekosten dragen bij tot de lage bedrijfskosten.

Twee beschermingsklassen

De gasdoorvoerende delen van de N 922-modellen zijn voorzien van een Epdm- of Ptfe-gecoat membraan. Dat maakt ze chemisch resistent en geschikt voor omgevings- en mediumtemperaturen tot 60 graden Celsius. Voor condensaatafvoer via geodetische hellingen kan het compressorhuis in de N 922 met beschermingsklasse IP54 afzonderlijk van de motor in stappen van 90 graden worden verplaatst. De gebruiker kan beide beschermingsklassen combineren met eenfasige of driefasige wisselstroommotoren.

Met beschermingsklasse IP20 dekt de éénfasige wisselstroommotor een breed spanningsbereik van 100-120 V bij 50/60 Hz tot 200-240 V bij 50/60 Hz.

Alle N 922-modellen met beschermingsklasse IP20 worden geleverd met een montageplaat. Die kan de gebruiker dankzij het flexibele boorpatroon snel in elk systeem monteren.

N 922 membraan gaspomp met RVS pompkop

In modellen met beschermingsklasse IP54 dekt de éénfasige wisselstroommotor met klemmenkast spanningen van 100-120 V bij 50/60 Hz, 230 V bij 50 Hz, alsook 220 V bij 60 Hz. De draaistroommotor voor 230/400 V bij 50/60 Hz kan worden gebruikt met een frequentieomvormer. Daardoor kan de gebruiker de prestaties aanpassen aan de eisen van het proces. Het ontwerp van beide wisselstroommotoren leent zich voor continubedrijf. De versterkte motorlagers zorgen voor een lange levensduur, ook in omstandigheden met hoge druk.

Ex-versie en onderhoud

De N 922 is ook in een Ex-versie beschikbaar voor gebruik in explosieve atmosferen. Deze werken met maximaal 2,5 bar overdruk. De Ex DE-motor met beschermingsklasse IP66 is Atext- en IECEx-conform (incl. Ccoe, Nepsi, Kosha). De positie van het compressorhuis kan afzonderlijk van de motor in stappen van 90 graden worden ingesteld om de geodetische afvoer van condensaat mogelijk te maken.

N 922 membraan gaspomp met RVS pompkop

Afhankelijk van het toepassingsgebied hoeven het membraan en de kleppen van de N 922 slechts ongeveer eenmaal per jaar te worden vervangen. De speciale duurzame constructie maakt dat dat ook bij geassembleerde analysesystemen met standaardgereedschap kan. De meettechniek blijft ook onder extreme omstandigheden bedrijfsklaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.