Nieuws
Pumps & Valves organiseert online sessies in aanloop naar fysiek event

De internationale beursorganisator Easyfairs organiseert op donderdag 8 juli twee online rondetafeldiscussies tijdens ‘Solids, Pumps & Valves en M+R Digitaal’. De online sessies staan in het verlengde van de gerichte vakbeurzen, die op 6 & 7 oktober a.s. plaatsvinden in Rotterdam Ahoy.

Online sessies

In samenwerking met partners iTanks, Deltalinqs, Gasunie, BP, FME/GMV, Siemens en OnePlanet Research Center krijgen gebruikers uit de sectoren (petro)chemie en food handvatten om de eigen fabriek toekomstbestendig te maken. Mark Oosterveer, Operationeel directeur iTanks, moderator: “De komende jaren staat er veel te gebeuren om installaties fit for the future te maken. Dat merken we dagelijks uit de vragen van onze leden. Maar dat verschil moeten we vanaf nu al maken. Ik hoop dat we met deze online sessies weer nieuwe verbindingen kunnen leggen om innovaties te versnellen.”

Infrastructuur chemiefabriek van de toekomst

Samen met Deltalinqs, Gasunie en BP gaat de discussie op het Pumps&Valves-platform over waterstof als één van de oplossingen voor het behalen van de CO2-doelstellingen in het klimaatrapport. Gaat het lukken om voor 2030 alles klaar te maken voor deze energietransitie? Wat betekent dit voor de huidige infrastructuur? Wat zijn de resultaten tot zover? En hoe nu verder? Gebruikers uit de (petro)chemie die deze sessie bijwonen, krijgen concrete handvatten voor het vormen van een eigen visie en strategie omtrent de inzet van waterstof.

Digitale voedingsfabriek van de toekomst

Ook voor de sector food staat verduurzaming hoog op de agenda. Samen met FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens gaan we op het Solids-platform in gesprek over de ‘Digital Food Factory of the Future’. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie spreken de deelnemers over de toekomstvisie, de huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering. Marcel van Haren, Program Manager Agriculture, Water & Food FME/GMV: “Digitalisering maakt het mogelijk om het voedsel van de toekomst duurzaam te kunnen produceren”.

Praktische informatie

Op donderdag 8 juli 2021 vindt het eerste online kennisevent plaats van de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R. De online sessies, een tweede editie voor beide staat gepland voor september vormen een aanvulling op het processingevenement. Vanaf 7 juni kunnen belangstellenden zich registreren voor een toegangsticket op 8 juli om deel te nemen. De prijs van het toegangsticket bedraagt €50,-. Met dit ticket krijgen bezoekers toegang tot beide online sessies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.