Nieuws

Merkonafhankelijk recyclingprogramma

Merkonafhankelijke oplossing voor recyclingprogramma

Met WILOve Recycling neemt Wilo als fabrikant haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een beter milieu en een schonere wereld. Het recyclingprogramma draagt bij aan het realiseren van de groene ambities van de installatiebranche maar ontzorgt ook installateurs en ondersteunt een naadloze afvalstoffenregistratie.

Recyclingprogramma

Al jarenlang hanteert Wilo een meervoudige duurzaamheidstrategie met Materiaal & Hergebruik als belangrijke pijler. Zo zet het bedrijf stevig in op vermindering van het grondstof- en materiaalgebruik en werkt het op alle fronten aan hergebruik van producten én verpakkingen. In het Analysis, Repair & Recycling Center in Dortmund demonteren en analyseren medewerkers de retourzendingen voor een zo efficiënt mogelijk hergebruik van materialen. Zo kon het bedrijf de afgelopen drie jaar meer dan 90.000 onderdelen hergebruiken. In de vestiging in Westzaan streeft het bedrijf naar een recyclingpercentage van 90 procent.

Merkonafhankelijke oplossing

Bijdragen aan het milieu en duurzaamheid begint natuurlijk met pompen en pompsystemen die zo min mogelijk energie verbruiken. Daarmee kunnen gebruikers de CO2-emissies tot een minimum beperken. Zo veel mogelijk recyclen bij vervanging helpt kostbare aardmetalen, magneet, zilver en goud terug te winnen. Zo wist het bedrijf in 2019 ruim 20.000 magneten te hergebruiken. Maar ook het metaal waaruit de pomp is opgebouwd, hergebruikt. Het bedrijf faciliteert met het WILOve Recyclingprogramma alle installatiebedrijven van klein tot groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.