Nieuws

Virtuele tour door diervoederproeffabriek

Virtuele toer door vernieuwde diervoederproeffabriek

In het Friese Wanssum verrees in 2014 het Feed Design Lab. Dat praktijkonderzoek- en educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie kreeg eind 2020 een update. Half januari kunt u die met een virtuele tour bekijken.

Vernieuwde diervoederproeffabriek

Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen samen aan vernieuwing binnen de diervoersector Inmiddels vonden er zes jaar lang onderzoek naar nieuwe grondstoffen & productietechnieken maar ook opleidingsactiviteiten plaats. Bedrijven uit de hele wereld tonen belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden. De locatie kan daarmee een bijdrage leveren aan het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2-footprint van diervoeders.

Met de investering van 2020 zetten samenwerkende partijen in op een verdere professionalisering van experimenteren voor de diervoerindustrie en het verzorgen van praktijktrainingen.

Virtuele tour


18 partnerbedrijven leverden een bijdrage aan de verbouwing. Zo installeerde IVS Dosing technology in de proeffabriek de stoom- en waterdoseerinstallaties op de nieuwe extruder/perslijn. Het bedrijf isoleerde ook diverse cyclonen en pijp- en kokerwerken. Om u tijdens corona toch een kijkje te gunnen in de vernieuwde proeffabriek, kunt u op 14 januari 2021 deelnemen aan een virtuele tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.