Nieuws
Feestelijke sleuteloverdracht voor Smart Factory van Wilo

Na 36 maanden bouwtijd betrekt Wilo langzaam maar zeker zijn Smart Factory waar het in oktober de nieuwe, gedigitaliseerde fabriek geheel in bedrijf stelt. “We zijn trots dat we vandaag één van de belangrijkste mijlpalen van Wilo vieren”, aldus Georg Weber, hoofd van de afdeling Technologie van de Wilo Groep, in zijn openingstoespraak.

Dortmund

“Het Ruhrgebied heeft de potentie de grootste ‘smart’ agglomeratie van Europa te worden. In de regio zijn al tal van projecten in aanbouw die zich in die richting ontwikkelen,” aldus Georg Weber. “Onze hoofdvestiging is daarmee niet alleen van grote betekenis voor ons bedrijf maar vormt ook onze bijdrage aan het in ontwikkeling zijnde ‘Smart Urban Area Ruhrgebied’.

De keuze voor Dortmund Hörde als vestigingsplaats toont volgens Weber duidelijk de betrokkenheid bij de regio. “Dortmund is sinds de oprichting in 1872 onze thuisbasis. Met de complete nieuwbouw van het WiloPark op een oppervlakte van meer dan 26 voetbalvelden tonen we onze historisch gegroeide verbondenheid met de stad en de mensen die hier leven en investeren we in onze toekomst en die van Dortmund.”

Smart Factory

Met de Smart Factory opent het bedrijf uit Dortmund een 55.000 m2 groot productie- en ontwikkelingsbedrijf volgens Industrie 4.0-standaard. Het indrukwekkende gebouw biedt ultramoderne werkplekken en zal in de toekomst het vlaggenschip van de innovaties van de technologiespecialist zijn. “De slimme productie zal niet alleen machines en werkplekken onderling verbinden maar biedt ook een ideale omgeving die creativiteit en nieuwe ideeën mogelijk maakt”, stelde Weber. Inmiddels namen de eerste medewerkers hun intrek en eind oktober loopt naar verwachting de eerste pomp van de band.

Op tijd en binnen budget

Het grootste bouwproject in de geschiedenis van het bedrijf werd gedurende zeven jaar zorgvuldig gepland. “Ondanks de complexiteit van het project zijn wij zowel binnen de gestelde tijd als binnen het budget gebleven”, aldus Martin Linge-Boom, van het Wilo bouwteam. “Dit is dan ook een bijzondere dag voor ons omdat de overdracht het hoogtepunt van een succesvolle en uitzonderlijke samenwerking van alle betrokkenen betekent”, zei Holger Herchenheim, manager van het totale project van het WiloPark.

Grootste in Noord-Rijnland Westfalen

De Wilo Groep bouwt momenteel in Dortmund op een terrein ter grootte van 194.000 m2 met het WiloPark een compleet nieuw hoofdkantoor. Het WiloPark is momenteel het grootste, industriële bouwproject in Noord-Rijnland-Westfalen. Productie, administratie, productontwikkeling en klantenservice komen samen op één enkele locatie in het Ruhrgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.