Afsluiters & Afdichtingen
Maatregelen nemen voor informatieplicht energiebsparing

Vorige week bij Smart Polder bleek dat nog niet veel bedrijven zich bezighouden met de Informatieplicht Energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 gaat gelden. Tubi Valves Nederland waarschuwt dat isoleren van leidingen en appendages er ook zo maar door bij in kan schieten maar veel winst oplevert.

Energiebesparing

Alleen leidingen isoleren volstaat geenszins. Ook de afsluiters in de leidingen verliezen warmte. Wist u dat de oppervlakte van een afsluiter overeenkomt met ongeveer twee meter leiding? Een niet te missen kans dus, aldus Tubi Valves.

Isoleren betekent ook veiligheid. Personeel kan zich niet meer verbranden aan de leidingen en er ontstaat een aangenamere werktemperatuur. Maar bij isoleren gaat het natuurlijk vooral om energiebesparing.

Maatregelen

Het bedrijf levert een compleet assortiment demontabele isolatiedoeken en matrassen. Het duurzame materiaal bestaat uit glas- en kunstvezeldoek en is bestand tegen onverhoopt lekken van agressieve media, water of olie uit de installatie. De flexibele isolatiedoeken sluiten precies om de leiding en onder de appendage en weerstaan temperaturen tot 1200°C.

Via thermische fotografie ontstaat een klantspecifiek advies. Daarmee krijgt de gebruiker inzicht in de zwakke plekken maar blijkt ook meteen het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Het monteren en demonteren van het isolatiemateriaal gaat snel en eenvoudig. Dat kan zelfs tijdens in bedrijf zijn. Als de gebruiker het zelf wil aanbrengen, levert Tubi Valves een simpele handleiding met montagetekeningen.

Informatieplicht vanaf 1 juli 2019 

Het energieakkoord stimuleert burgers en bedrijven fors te investeren in energiebesparingen. Elke vier jaar informeren bedrijven en instellingen die onder de energiebesparingsverplichting van artikel 2.15 van de Activiteitenbesluit milieubeheer vallen, hun bevoegd gezag over hun energiebesparende maatregelen. De wet Milieubeheer bepaalt dat een organisatie alle energiebesparende maatregelen die je in vijf jaar terugverdient, ook moet uitvoeren. Deze informatieplicht Energiebesparing treedt vanaf 1 juli 2019 in werking en is direct ook de einddatum om aan deze nieuwe eis te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.